- Ikke sikkert jeg kommer tilbake

Foto: Fred C. Gjestad (Aftenposten)

Mohyeldeen Mohammad (24) reiser fra Norge i kveld.

21.02.10 20:21

Den siste uken har 24 år gamle Mohyeldeen Mohammad fra Larvik fått mye oppmerksomhet i pressen for sine ekstreme utsagn, blant annet at han mener homofile fortjener å dø og at dette er noe alle muslimer er tvunget til å mene gjennom sin religion. Han advarte også mot at terroraksjoner også kan skje på norsk jord.

- Når vil norske myndigheter og deres media forstå alvoret i dette her? Kanskje ikke før det er for sent? Kanskje ikke før et 11. september på norsk jord? Dette er ingen trussel, det er en advarsel, sa Mohammad fra talerstolen.

Les også: Tar avstand fra 11. september-advarsel

- Drar til det beste stedet i verden

Søndag troppet han opp på Gardermoen med en flybillett tilbake til Medina i Saudi-Arabia, hvor han studerer Sharia og arabisk ved Det islamske universitetet.

- Jeg drar til det beste stedet i verden, så det blir deilig det, sa en svært ordknapp Mohyeldeen Mohammad da VG Nett møter ham på flyplassen søndag.

Mohyeldeen Mohammad bor i Larvik, men familien har bakgrunn fra Irak. Familien har bodd i Norge siden Mohyeldeen var tre år.

Mohyeldeen Mohammad holdt hovedappellen da nærmere 3000 muslimer demonstrerte mot at Dagbladet hadde gjengitt en tegning der profeten Muhammed var karikert som en gris, på forsiden av avisen 3. februar.

Til VG Nett sier Mohammad at han vurderer å ikke komme tilbake etter fire nye måneder med studier i Medina.

- Det er ikke sikkert at jeg kommer tilbake etter det. Jeg har et annet hjemland også, vet du. Det er muligheter over alt. Hele Arabia er mitt hjemland, sier han.

Les også: - Homofile fortjener å drepes

Bin Laden

På sin private Facebook-side har Mohammad skrevet at hans politiske syn er «Khilafah on the path of Profethood» - Kilafah.com drives av den radikale islamistiske organisasjonen Hizb ut-Tahir. I november i fjor skrev han på Facebooksiden sin at vantro skulle kuttes hodet av, og han hyller terrorlederen Osama bin Laden.

«Allah er stor, for et nydelig ansikt, lyset skinner fra Sheikhens ansikt», skriver 24-åringen under et bilde av bin Laden han har brukt som sitt eget profilbilde.

Skitne

Han har også uttalt at ikke-muslimer er skitne folk. På veggen til Facebook-gruppen Stopp statsstøtten til Islamsk Råd Norge! skrev har for to uker siden følgende:

«Muslimer har faktisk IKKE LOV til å ta imot dere vantro's skitne penger! Se Surah Tawbah, vers 17 (Quran 9:17) Men Muslimske organisasjoner i Norge utnytter deres tåpelige system. Jeg har selv personlig ringt dem for å få stans på denne støtten, men deres stat står på sitt. Men jeg vil at dere skal vite at disse organisasjonene viser et FEIL BILDE AV ISLAM når dem gjør ting som Islam forbyr, som feks. å ta pengene deres til bruk i moskeer, og Islam tillater ikke dette, fordi dere et et skittent folk og deres penger er skitne!»

Les: - Dere er et skittent folk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.