RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke smart å kjøre på sommerdekk nå

SNØ: Sludd og snø, men foreløpig bare veier på riksvei 4 på Lygnasæter og E6 på Romeriksåsen torsdag ved 18-tiden. Lenger opp i høyden må du regne med vinterføre.
SNØ: Sludd og snø, men foreløpig bare veier på riksvei 4 på Lygnasæter og E6 på Romeriksåsen torsdag ved 18-tiden. Lenger opp i høyden må du regne med vinterføre. Foto: Bilde fra webkamera (Statens vegvesen)
Sist oppdatert:
Fikk du høstens første møte med snøen torsdag? Kanskje er det på tide å finne fram vinterdekkene nå.

OSLO (Nettavisen): Skal du opp i høyden eller over fjellet? Statens vegvesen forteller om vinterføre i fjellet torsdag, og Meteorologisk institutt varsler en våt og vindfull helg i sør. Snøfallet i høyere strøk Østafjells ventes å fortsette fram til fredag formiddag. Deretter blir det mildere vær, ifølge meteorologen.

Se Nettavisens værblogg for de siste oppdateringene om været.

- Jeg skal ikke spå noe om hva som kommer, men akkurat nå er det vinterføre i fjellet, sier vaktoperatør Turid Nymoen på den landsdekkende veitrafikksentralen på Akershusstranda i Oslo.

- Og da bør man sette på vinterdekkene?

- Man bør sko seg etter forholdene, som det står i veitrafikkloven.

- Altså sette på vinterdekk?

- Det er ikke veldig smart å kjøre på snø og isdekke på sommerdekk, nei, konstaterer vaktoperatøren.

Dermed er du minnet på det. Mange våknet til snøfall torsdag morgen og ble minnet på at vinteren kan være i anmarsj. Det var i alle fall situasjonen i Oslo, i alle fall hos dem som bor litt opp i høyden i hovedstaden.

Men selv om det er vinterlig i fjellet torsdag; ingen veier er stengt på grunn av føreforholdene ved 18-tiden.

Torsdag kveld ved 20-tiden melder NRK Trafikk om snø flere steder på Østlandet, blant annet E6 Oslo-Moss, Akershus, Buskerud og Østfold.

Sjekk trafikkmeldinger på Statens vegvesen herLANDSDEKKENDE: På veitrafikksentralen på Akershusstranda i Oslo holder de utkikk på en rekke veier og fungerer som en landsdekkende sentral for veimeldinger.


Meteorologisk institutt har forresten sendt ut obs-varsel for lokalt mye nedbør i Vestfold, Telemark og Aust-Agder. Fra natt til fredag ventes lokalt mye nedbør, 20-30 millimeter i Vestfold, samt i ytre strøk av Telemark og Vest-Agder.

TRAFIKK: Følg Nettavisens liveblogg om trafikken med meldinger blant annet fra NRK Trafikk.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere