RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke spis kjøttdeig

Foto: Gøril Huse
Sist oppdatert:
- La kjøttdeigen ligge i fryseren inntil smittekilden er funnet, oppfordrer Folkehelseinstituttet.

I en pressemelding lørdag anbefaler Folkehelseinstituttet at all kjøttdeig som ligger i fryseren hjemme hos folk, ikke brukes inntil videre.

Mattilsynet og Folkehelseinstituttet mener fortsatt at kjøttdeig fra Gilde er den mest sannsynlige smittekilden, og årsaken til alle sykdomstilfellene med nyresvikt hos barn.

Nå slår de likevel fast at familiene til de tre siste barna som har blitt syke ikke har kunnet vite at kjøttdeigen de har brukt stammet fra Gilde. Derfor råder de nå alle til å ikke spise kjøttdeig som er produsert i perioden mellom 1. januar og 24. februar.

- Selv om mye slik kjøttdeig og rå deigprodukter kommer fra andre leverandører enn Gildes anlegg på Rudshøgda ber Mattilsynet i samråd med Nasjonalt folkehelseinstitutt publikum om foreløpig ikke å spise kjøttdeig eller annen deig av storfe kjøpt i perioden 1. januar – 24. februar. Det samme gjelder produkter av deig som ikke er stekt eller varmebehandlet, for eksempel hamburgere. La slike varer bli liggende i fryseren inntil videre, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Les hele pressemeldingen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere