*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke tid til sex-avhør

Advokaten til den sex-siktede varaordføreren i Finnmark raser etter at politiet i Alta ikke «har tid» til å avhøre hans klient. Fornærmede er derimot avhørt to ganger.

05.01.06 12:17

Forholdet ble anmeldt av jentas foreldre allerede 4. juledag. Samme dag blir jenta og hennes foreldre avhørt av politiet. Kort tid etter ble varaordføreren siktet for seksuell omgang med mindreårige.

Tisdag 3. januar ble hjemmet hans ransaket av uniformert politi. Onsdag offentliggjorde Altaposten varaordførerens navn og bilde, politiet kommenterte siktelsen til avisa. Men fremdeles var ikke varaordføreren avhørt.

Etter planen skulle varaordføreren, som har vært siktet i flere dager uten å få gitt sin versjon av saken, avhøres av Alta lensmannskontor på torsdag.

Oppsiktsvekkende av politiet
- I dag fikk jeg derimot beskjed om at politiet ikke hadde tid til å avhøre min klient i dag. Det er mildt sagt oppsiktsvekkende og veldig uryddig, sier varaordførerens advokat Bernt Ole Rydningen til TV 2 Nettavisen.

- Det at de ikke har tid i dag til å ta avhør, tolker jeg som om at de har viktigere ting å gjøre. Og det synes jeg er ganske ille og uforståelig. Når saken er viktig nok til å ransake hans hus, og sikte ham – noe som igjen fører til identifisering av ham - burde det også fra politiets side være mulig å prioritere saken høyt, sier advokaten.

Rydningen sier at han hadde inntrykk av at politiet ville avhøre ham så raskt som mulig. I går kunne ikke advokaten være med i avhør, da han var opptatt i retten.

Rydningen sier utsettelsen blir en ytterligere belastning for varaordføreren.

- Han har nettopp fått rede på det, og reagerer ikke positivt, for å si det slik. Helt siden han ble kjent med siktelsen, har han ønsket å komme med sin forklaring. Så langt har det bare kommet frem en side av saken.

Ba om permisjon
Varaordføreren har bedt om permisjon inntil saken er ferdig etterforsket.

- Både jeg og min klient var klare for avhør i dag og det var politiet klar over. Jeg hadde også inntrykk av at det var intensjonen med avhør i dag. Når jeg i dag får beskjed om at politiet sitter i møte i hele dag og ikke kan snakke med meg eller ta et avhør, blir jeg sjokkert. Når det er sagt, så håper jeg de har tid til å ringe meg i løpet av dagen for å si hvilken dag avhøret kan finne sted på. Nå har politiet somlet i flere dager i denne saken, og det å finne en etterforsker som har tid til et avhør, kan da ikke være så vanskelig. Man trenger ikke noen spesiell kompetanse for dette, sier advokaten sarkastisk.

Politijurist ved Alta lensmannskontor, Are Meedby, har så langt ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Anmeldt av foreldre
Varaordføreren ble anmeldt av jentas foreldre i romjulen, i forbindelse med at foreldrene mente at noe galt hadde skjedd.

- I bygdesamfunn ties det ofte. Men så lenge man tier, så samtykker man. Det er viktig at slike gjerningsmenn får sin straff. Jeg håper at flere tør å melde fra og ønsker mer åpenhet rundt dette. Da klarer vi å knuse denne typen miljøer, sier moren til TV 2 Nettavisen.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, skjedde forholdet han nå er siktet for, om kvelden 3. juledag. Samme dag hentet foreldrene 15-åringen hjemme hos varaordføreren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag