- Ikke verre for horer enn bussjåfører

At en prostituert må gi fra seg pengene til en hallik kan sammenlignes med at en bussjåfør må levere fra seg billettinntektene, skriver Trondheim tingrett i en fersk dom.

14.04.05 12:08

Beskrivelsen i dommen i den såkalte trafficking-saken får mange til å reagere, melder Kanal 24.

- Du tror ikke det er sant at dommere kan ha slike holdninger i 2005, sier Tove Smaadahl ved Krisesentersekretariatet.

Hun er rasende. I dommen fra Trondheim står det svart på hvitt at tingretten ikke synes de prostituertes arbeidsforhold er verre enn det som er høyst vanlig i andre bransjer.

- Ja, dette er helt katastrofalt. Prostitusjon er ikke arbeid, og dette er utnyttelse av kvinners sårbare situasjon, sier hun

SV's Inga Marthe Thorkildsen sitter i justiskomiteen på Stortinget og har engasjert seg sterkt i kampen mot trafficking. Hun er hoderystende oppgitt over at retten sammenligner de prostituertes situasjon med ordinære bussjåfører.

- Selvfølgelig kan man ikke gjøre det. Når det er snakk om hvorvidt man får beholde pengene sine og det sammenlignes med at en bussjåfør også må gi fra seg pengene sine, syns jeg det er en totalt bort i natta-sammenligning som jeg ikke forsto over hodet, sier hun.

Dommen vitner om mangel på kunnskap, mener Thorkildsen. Nå anbefaler hun dommerne å sette seg bedre inn i de vanskelige sidene rundt prostitusjon og trafficking.

- Domstolene må jo gjøre mer for å skaffe seg den kunnskapen, så det å legge opp til kurs ville vært absolutt på sin plass, sier hun til Kanal 24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.