RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ille for ungdom i Oslo

Politiets offensiv for å holde barn og ungdom i faresonen vekk fra gata i Oslo sentrum, har avdekket «alarmerende forhold» i hovedstaden.

Politiet krever nå vurdering av bedre lovverk, samt annen oppfølging, for å holde barn og ungdom i faresonen vekk fra gata i Oslo sentrum.

- Knuser tidligere statistikk
- Jeg ante ikke at det var så ille. Med den nye innsatsen kommer vi til å knuse alle tidligere statistikker, sier politiførstebetjent Geir Nerland som leder politiposten på Oslo S til Aftenposten.

Særlig unge jenter som ikke blir fanget opp av noen spesiell instans, bekymrer politiet. Mange av disse jentene sliter med rus- og psykiske problemer. Flere rømmer fra barnevernsinstitusjoner, før de oppsøker det tunge rus- og prostitusjonsmiljøet i sentrum av hovedstaden.

Foreløpig finnes det ikke tall på hvor mange jenter det dreier seg om, men Nerland mener de er mange nok til at det er betimelig å uttrykke sterk bekymring.

- I tilfellet en 17 år gammel jente som vi har fulgt i to år, oppfatter jeg at barnevernet har gitt opp. Det barnevernet tilbyr henne nå er tak over hodet og mat, ellers får hun styre livet sitt som hun vil. Barnevernet har brukt millioner av kroner på henne, allikevel rømmer hun stadig tilbake til det tunge rus- og prostitusjonsmiljøet i Oslo sentrum. Tvangstiltakene fungerer ikke slik at de unge holdes borte fra gaten. Nå er det på tide å se på lovverket og om barnevernets tiltak er tilstrekkelig, sier Nerland.

Ber Barneombudet ta affære
Sammen med kollega politioverbetjent Geir Tveit, som leder forebyggende tjeneste ved Grønland politistasjon, har han henvendt seg til Barneombudet.

- Han er barnas talerør. Kanskje han kan løfte dette opp slik at vi får gjort noe med det, håper Nerland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere