RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Informert om overforbruk i Forsvaret

Sist oppdatert:
Forsvarssjef Sigurd Frisvold innrømmer overfor TV 2 Nettavisen at han allerede i november fikk indikasjoner om et forsvarsmessig overforbruk. – Men at tallet var på nesten én milliard kroner, kjente jeg ikke til før 12. januar, sier Frisvold.

Under pressekonferansen i går sa forsvarssjef Sigurd Frisvold at han ble kjent med overforbruket i Forsvaret så sent som 12. januar i år. Nå viser det seg at forsvarssjefen på et langt tidligere tidspunkt ble informert om et betydelig overforbruk i Forsvaret.

- Jeg står fortsatt på at jeg ikke visste om at budsjettsprekken var på nesten én milliard kroner, det kjente jeg først til 12. januar. Men jeg kan bekrefte at jeg på et tidligere tidspunkt er informert om at Hæren slet økonomisk, men vi trodde dette ville gå i null ved utgangen av året, forteller Frisvold.

Hæren opplyste allerede i november at at de lå an til en sprekk på om lag 100 millioner kroner.

- Jeg sier ikke dette for å bagatellisere, men 100 millioner kroner er 0,3 prosent av forsvarsbudsjettet. Tallene som kommer inn mot slutten av et regnskapsår varierer noe, og vi regnet med at dette tallet var håndterbart innenfor budsjett. Tallene som har kommet frem i ettertid er av helt andre dimensjoner, kommenterer Sigurd Frisvold til TV 2 Nettavisen.

For sent å handle
- Jeg har tillit til at den informasjonen jeg har fått fra forsvarssjefen, har gitt et helhetlig bilde av de økonomiske problemene forsvaret har. Når det gjelder spørsmålet om informasjonen om en betydelig budsjettsprekk kom 7. eller 12. januar, overlater jeg til forsvarssjefen å kommentere. Poenget er i alle fall at tidsperioden for årsregnskapet var passert, og det var ikke tid til å handle i forhold til 2004-budsjettet, kommenterer forsvarsminister Kristin Krohn Devold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere