- Ingen ble skadd på Sognsvann

Foto: (Foto: Scanpix)

Oslo-politiet er nå sikre på at ingen personer ble skadd i skytedramaet på Sognsvann torsdag. Jakten på gjerningsmennene fortsetter med full styrke.

Politiet var lenge usikre på om noen i det hele tatt ble skadd i skyteepisoden ved det populære rekreasjonsområdet.

- Vi har fått kontakt med den femte personen som ble beskutt, og han var ikke skadd. Dermed er det ingen som ble skadd av skytingen, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Advokat kontaktet
Til sammen satt det fem personer i bilen som ble beskutt. Fire av personene, en nordmann og tre personer av utenlandsk opprinnelse, ble pågrepet torsdag kveld.

To personer er siktet for å ha skutt mot bilen. Ingen av disse var fredag ettermiddag pågrepet.

- Det vi vet, er at en av dem har tatt kontakt med sin advokat, men vi har ikke fått kontakt med vedkommende. Så det kan være at han er på vei hit. Vi får se, sier Kristiansen.

Han ønsker ikke å gi detaljer om jakten på de siktede personene.

To yngre menn
På en pressekonferanse fredag bekreftet politiet at dramaet skjedde i forbindelse med en narkotikahandel som skulle finne sted.

- De vi har siktet er forholdsvis unge menn, og både dem og de som ble beskutt har vi kjennskap til fra tidligere. Vi ønsker derimot ikke å gå i detalj om den enkelte, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Eventuelle funn eller spor på åstedet vil politiet heller ikke at offentligheten skal ha kjennskap til. Heller ikke hvorvidt det dreier seg om et oppgjør mellom A- og B-gjengen.

Ser på Sandaker
Politiet har ingen konkrete opplysninger som tilsier en kobling mellom oppgjøret på Sognsvann og Sandaker-drapet. På Sandaker ble to personer beskutt, og en av dem døde.

Politiet utelukker likevel ikke en sammenheng mellom de to episodene.

- Vi kan ikke utelukke en sammenheng, siden vi ikke vet hvem som sto bak Sandaker-skuddene. Derfor er det ikke så unaturlig å koble sakene, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.