*Nettavisen* Nyheter.

- Ingen bøtelagt for fontenebad

At to gutter angivelig fikk flere tusen i bøter for å ha vasset i en fontene i Oslo, har satt sinnene i kok. Men politiet avviser at det er tilfelle.

07.06.07 15:09

(iOslo.no) VGs sak om at to gutter skal ha fått en sviende bot for å ha vasset i en fontene i hovedstaden onsdag, har fått det til å koke i sommervarmen. På flere nettsteder går det hete debatter om politiets prioritering av saker.

Ukjent for politiet
- Vi har ikke bøtelagt noen. Dette er helt ukjent for oss. Jeg har lett etter disse påståtte bøtene, men ikke funnet noen. Det burde være en enkel sak å finne ut av. Vi har ikke en gang hjemmel for å bøtelegge folk for å bade i en fontene, sier leder for arrest- og påtaleseksjonen i Oslo politidistrikt, Hanne Kristine Rohde.

Hun sier at de samme kveld hadde to andre saker i hovedstaden hvor politiet traff på folk som badet i fontener. Ingen av disse fikk bøter.

- Vi er helt enig i at å skrive bøter for å bade i fontener er sløsing med ressurser. Dette ønsker vi ikke å bruke tid på. Dersom vi treffer på noen som bader i fontener, så vil de for eksempel bli bedt om å gå ut av fontenen, sier Rohde.

- Bruk sunn fornuft
- Betyr det at man fritt kan bade i byens fontener?

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Folk får bruke sunn fornuft, og oppføre seg ordentlig, svarer hun.

Ifølge Rohde kan man bli bøtelagt for ordensforstyrrelse, dersom man gjør annet galt i forbindelse med badingen.

- Setter man seg opp mot politiet i kjølvannet av badingen, så kan man selvsagt bli bøtelagt. Da kan boten bli 6.000 kroner, sier Rohde.

Hva synes du? Er det greit å bade i byens fontener i sommervarmen?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.