RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hilde Charlotte Solheim (Nettavisen)

- Ingen hekseprosess mot Norman

Sist oppdatert:
LO Stat raser mot valgforsker Frank Aarebrot etter at han tirsdag hevdet at offentlig ansatte har satt i gang en hekseprosess mot statsråd Victor Norman.

- Aarebrots påstand representerer et lavmål, skriver leder Morten Øye i LO Stat i en pressemelding.

Han reagerer med sinne på tirsdagens utspill fra valgforsker Frank Aarebrot.

Avviser sladder
- Aarebrot seilte gjennom tirsdagen som en slags selvoppnevnt forsvarsadvokat for Victor Norman, og mer enn antydet at ansatte i staten har plantet og lekket opplysninger til pressen om Victor Normans skyhøye representasjonsutgifter for å bli kvitt en brysom statsråd, skriver Øye.

Noe av bakgrunnen for Aarebrots påstand er at Norman ved å flytte ut statlige tilsyn fra Oslo har utfordret mektige krefter blant de statsansatte.

- Det er riktig at vi har hatt tøffe politiske kamper med arbeids- og administrasjonsministeren, men det betyr ikke at vi farer med sladder, sier Øye.

- Må beklage
Avsløringene om at arbeids- og administrasjonsministeren Victor Norman har overskredet statens maksimalsatser for representasjon, får mange til å reagere. Ifølge VG har statsråden brukt 560.000 kroner på dyre middager og 117.400 kroner på utstyr til sin leilighet.

Statsviter Anders Todal Jensen tror Norman kan overleve politisk om han kommer med en beklagelse.

- Det avgjørende er hvordan Norman vil håndtere denne saken, og at det ikke ligger mer i den, sier Todal Jensen til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere