*Nettavisen* Nyheter.

- Ingen jul for oss

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Verden raste sammen for ekteparet da de ble tiltalt for mishandling og vanskjøtsel av fosterbarnet. - Vi har det forferdelig vanskelig nå, sier de.

10.01.05 16:00

I et intervju med TV 2 Nettavisen forklarer de hvor inderlige glade de var, og fortsatt er, i gutten, som de hadde ansvar for helt fra han var elleve måneder gammel.

Paret giftet seg i Chile i 1972, og kom til Norge i 1986. De har selv to barn, tok til seg et annet barn i familien, barnebarn vokser delvis opp hos dem, og så kom disse anklagene.

Begge ønsker å uttale seg til media, etter at de mandag ettermiddag hadde forklart seg for retten. Etter tur hadde de da fortalt om chilenske matvaner, om en gutt som var vanskelig, om tissing i støvletter, bæsj i bøtta og rare matvaner. På ferier tok de barna til Paris, Tyrkia og andre steder. De dro på fisketur, og var en vanlig norsk-chilensk familie, ifølge dem selv.

- Våre liv ble helt forandret da vi ble tiltalt. Det ble ingen julefeiring i år, ikke nyttårsfeiring heller, sier kvinnen, og brister i gråt.

Mannen tar hendene hennes, og fortsetter forklaringen.

- Heldigvis har vi fått støtte fra familien. Den varmer, men vi føler oss fryktelig forhåndsdømt. Vi har hatt det helt forferdelig.

Kona tørker tårene, og legger til:

- Vi har det forferdelig vanskelig nå, sier hun stille.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.