- Ingen konstitusjonell betydning

- Forfatterens teori er interessant. Men når det gjelder rettslig og konstitusjonelle spørsmål, er det helt likegyldig, sier Stortingets visepresident Inge Lønning (H).

14.10.04 11:09

Den erfarne Høyre-politikeren sier at han vil lese kongeboka til Tor Bomann-Larsen med stor interesse.

- Jeg vil helt sikkert lese boken. Jeg leste bind 1 av biografien og det var en spennende bok. Når det gjelder denne boken kan jeg bare si, at så lenge jeg ikke har sett noe ting av kildene som påberopes, er det helt umulig å ha noe som helst mening om det. Det eneste man kan vite med sikkerhet, er at det øker salget, sier Lønning til TV 2 Nettavisen.

Han mener likevel at teorien har historisk interesse.

- Historisk er det selvfølgelig interessant. Men som sagt; om det har et så seriøst kildegrunnlag at det er bryet verd for historikere å gå inn i, er umulig å vite før man har sett innholdet, sier Lønning.

- En mediebegivenhet
Han tror uansett ikke at teorien vil få noen forankring i det norske folk.

- Det er mest rimelig å anta at dette først og fremst blir en mediebegivenhet. Og mediebegivenheter som stimulerer løssalget, varer sjeldent mer en enn uke. Jeg tror ikke noen vil se på dette som noe livsviktig å få svar på, nettopp fordi det ikke forandrer noen ting i norsk historie, sier visepresidenten til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.