RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen kontanter på trikk og bane

Sist oppdatert:
Ran og utrygghet gjør at sjåførene på trikk og buss ikke vil selge billetter. Penger på trikken kan bli historie.

(iOslo.no) Ran og trusler er et problemer for sjåfører i kollektivtrafikken. Yrkessjåførene og fagforeningene vil nå kreve at det ikke skal selges billetter om bord.

- Tryggere
- Vårt ansvar bør begrenses til å befordre folk trygt, yte service og sørge for punktlighet og god fremkommelighet, sier sosialtillitsvalgt i Oslo Sporveier, Per Arne Nicolaysen, til Aftenposten.

- Det kan være vanskelig hvis du får deg en på trynet fordi du skal kreve inn 30 kroner fra en som ikke har pengene. Det beste ville vært om vi ikke hadde penger på trikken.

Følger svensk modell
I Sverige er billettløse busssjåfører allerede en suksess. Storstockholms Lokaltrafik innførte blant annet en ordning med billetter via SMS, som var vellykket.

Bussjåførenes tillitsvalgte har i Norge i flere år jobbet for å få pengeverdiene vekk fra sjåførene, skriver Aftenposten. Nå står de klar til å aksjonere.

- Vi kjenner metodene som er brukt for å tvinge frem billettløse bussjåfører i Stockholm, sier Stein Guldbrandsen i Fagforbundet - som organiserer bussjåførene - til avisen.

- Hvis problemet fortsetter, ser vi ikke bort fra at vi vil bruke samme metodene som svenskene.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere