Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen meldt savnet på Sørlandet

Foto: Ørn E. Borgen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ingen kommuner på Sørlandet melder om savnede med adresse i deres områder. Verre er det for kommuner som Nøtterøy, Oppegård, og Bærum. Les hva ordførere landet over rapporterer her.

Statsminister Kjell-Magne Bondevik antydet i nyttårstalen at han frykter at over 1000 nordmenn kan være omkommet etter flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia.

Hvor disse, fordelt på 462 savnede og om lag 980 myndighetene tror kan ha befunnet seg i kriserammede kommer fra, er spørsmålet hele det norske folket nå stiller seg.

- Ingen savnet i Kristiansand
Ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland, har opprettet et eget beredskapssenter på Kjevik flyplass. Han sier imidlertid til TV 2 Nyhetene at svært få pårørende har meldt seg.

- Ingen har meldt om at de savner sine, eller om noen som er døde, opplyser ordføreren til TV 2 Nyhetene.

Ifølge Fædrelandsvennen er ingen savnet på hele Sørlandet. Avisens journalister har søndag tatt kontakt med alle Sørlandets 30 kommuner. Alle melder ifølge Fædrelandsvennen.no om det samme: Ingen med adresse på Sørlandet er meldt savnet eller omkommet.

Kriseteam i samtlige 30 kommuner har arbeidet på spreng gjennom nyttårshelgen, for å skaffe seg oversikt over hvor mange som kan være rammet i regionen.

- Vi ville visst det i kommunene. Fordi om politiet ikke melder ut til oss ennå, så hadde våre kriseteam fått kunnskapen fra befolkningen, sier ordfører Bjørn Ropstad i Evje og Hornnes til Fædrelandsvennen.

Jazzsaksofonist Sigurd Køhn, som er fra Kristiansand, er savnet sammen med sin 16 år gamle sønn. Køhn har imidlertid bostedsadresse i Oslo.

Tre savnet i Stavanger
I Stavanger, som har tre prosent av Norges befolkning, kjenner ordføreren kun til at tre personer er omkommet eller savnet.

- Fra tidligere er jeg kjent med at tre personer er meldt savnet. Utover det har jeg ikke fått noen opplysninger, sier ordfører Leif Johan Sevland i Stavanger til TV 2 Nettavisen.

I andre folkerike kommuner som Arendal, Moss, Hamar, Lillehammer, Stord, Stjørdal og Steinkjer er ingen meldt omkommet. Det samme gjelder Hammerfest, Vadsø, Alta og Sør-Varanger i Finnmark.

I Tromsø kommune er én person meldt savnet, og trolig omkommet.

Drammen kommune vil ikke oppgi tall på savnede, men opplyser til TV 2 Nyhetene at kommunen «kommer relativt godt ut» av katastrofen.

Nøtterøy hardt rammet
I Oppegård kommune har ordføreren meldt om tre til fire omkomne, eller skadde. I Fredrikstad er fem personer omkommet eller skadd. En av kommunene som ser ut til å være hardest rammet, er Nøtterøy kommune. Der er ni personer savnet, og en meldt omkommet.

Offentliggjør savnet-liste mandag
De offisielle tallene fra norske myndigheter lyder på 462 savnede. I tillegg har politiet og Utenriksdepartementet en liste med om lag 980 personer, som kan ha befunnet seg i kriserammede områder.

Flest nordmenn er savnet fra populære turistmål, som Khao Lak, i Thailand.

Politiet og UD vil trolig offentliggjøre listen over savnede mandag 3. januar.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!