*Nettavisen* Nyheter.

- Ingen meldt savnet på Sørlandet

Foto: Ørn E. Borgen (Scanpix)

Ingen kommuner på Sørlandet melder om savnede med adresse i deres områder. Verre er det for kommuner som Nøtterøy, Oppegård, og Bærum. Les hva ordførere landet over rapporterer her.

02.01.05 22:48

Statsminister Kjell-Magne Bondevik antydet i nyttårstalen at han frykter at over 1000 nordmenn kan være omkommet etter flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia.

Hvor disse, fordelt på 462 savnede og om lag 980 myndighetene tror kan ha befunnet seg i kriserammede kommer fra, er spørsmålet hele det norske folket nå stiller seg.

- Ingen savnet i Kristiansand
Ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland, har opprettet et eget beredskapssenter på Kjevik flyplass. Han sier imidlertid til TV 2 Nyhetene at svært få pårørende har meldt seg.

- Ingen har meldt om at de savner sine, eller om noen som er døde, opplyser ordføreren til TV 2 Nyhetene.

Ifølge Fædrelandsvennen er ingen savnet på hele Sørlandet. Avisens journalister har søndag tatt kontakt med alle Sørlandets 30 kommuner. Alle melder ifølge Fædrelandsvennen.no om det samme: Ingen med adresse på Sørlandet er meldt savnet eller omkommet.

Kriseteam i samtlige 30 kommuner har arbeidet på spreng gjennom nyttårshelgen, for å skaffe seg oversikt over hvor mange som kan være rammet i regionen.

- Vi ville visst det i kommunene. Fordi om politiet ikke melder ut til oss ennå, så hadde våre kriseteam fått kunnskapen fra befolkningen, sier ordfører Bjørn Ropstad i Evje og Hornnes til Fædrelandsvennen.

Jazzsaksofonist Sigurd Køhn, som er fra Kristiansand, er savnet sammen med sin 16 år gamle sønn. Køhn har imidlertid bostedsadresse i Oslo.

Tre savnet i Stavanger
I Stavanger, som har tre prosent av Norges befolkning, kjenner ordføreren kun til at tre personer er omkommet eller savnet.

- Fra tidligere er jeg kjent med at tre personer er meldt savnet. Utover det har jeg ikke fått noen opplysninger, sier ordfører Leif Johan Sevland i Stavanger til TV 2 Nettavisen.

I andre folkerike kommuner som Arendal, Moss, Hamar, Lillehammer, Stord, Stjørdal og Steinkjer er ingen meldt omkommet. Det samme gjelder Hammerfest, Vadsø, Alta og Sør-Varanger i Finnmark.

I Tromsø kommune er én person meldt savnet, og trolig omkommet.

Drammen kommune vil ikke oppgi tall på savnede, men opplyser til TV 2 Nyhetene at kommunen «kommer relativt godt ut» av katastrofen.

Nøtterøy hardt rammet
I Oppegård kommune har ordføreren meldt om tre til fire omkomne, eller skadde. I Fredrikstad er fem personer omkommet eller skadd. En av kommunene som ser ut til å være hardest rammet, er Nøtterøy kommune. Der er ni personer savnet, og en meldt omkommet.

Offentliggjør savnet-liste mandag
De offisielle tallene fra norske myndigheter lyder på 462 savnede. I tillegg har politiet og Utenriksdepartementet en liste med om lag 980 personer, som kan ha befunnet seg i kriserammede områder.

Flest nordmenn er savnet fra populære turistmål, som Khao Lak, i Thailand.

Politiet og UD vil trolig offentliggjøre listen over savnede mandag 3. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag