RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen sammenheng mellom liv og lære

Sist oppdatert:
Lederen for Stortingets, kontroll- og konstitusjonskomité Ågot Valle (SV), sier at det er helt åpenbart at statsråd Victor Norman har vist utrolig dårlig skjønn.

Statsministeren medgir i sitt svar til kontroll- og konstitusjonskomitéen at det kan være uklart hvordan statsråd Victor Norman har tolket reglene om hvor mye penger statsrådene kan bruke til representasjon. Nå vil statsministeren utrede regelverket videre.

I et skriver han i svaret som Kontroll- og konstitusjonskomiteen fikk torsdag. Komiteens leder Ågot Valle (SV) sier at det er helt åpenbart at statsråd Victor Norman har vist utrolig dårlig skjønn.

- Her har vi en statsråd som er utrolig raus overfor seg selv, men utrolig knipen overfor andre statsansatte, sier Valle og viser at Norman for eksempel er ansvarlig for statens lønnsoppgjør.

Settestatsråd Lars Sponheim, som ble satt på saken fordi Victor Norman er inhabil, skriver også i brevet til komiteen at reglene om representasjon må trekke en klar grense mot arrangementer av privat karakter, og at arrangementer må ha en viss viktighet for embedsutøvelsen.

Det kan tenkes at det er Normans avskjedsselskap for sin egen kjæreste, tidligere statssekretær Christine Meyer, Sponheim har i tankene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere