*Nettavisen* Nyheter.

- Ingen sammenheng

Politiinspektør Finn Abrahamsen sier at det trolig ikke er noen sammenheng mellom de tre skyteepisodene på Østlandet de siste dagene.

18.05.06 13:27

Natt til søndag 14. mai ble Najaf Abbas (38) skutt og drept i Skårer Grill og Pizza på Lørenskog.

Om kvelden 15. mai ble en 24 år gammel mann skutt på Haugerud i Oslo.

Natt til 17. mai ble en 27 år gammel mann skutt på Grünerløkka i Oslo.

- Det har vært påfallende mye aktivitet i det siste, og vi samarbeider med politiet i Oslo for å se om det er noen sammenheng, sier lensmann Jens Bruun i Lørenskog.

- Vi heller i retning av at dette er vidt forskjellige saker. Vi ser ingen paralleller, sier politiinspektør Finn Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sjekker navngitte personer
24-åringen som ble skutt på Haugerud mandag, har navngitt flere personer som kan være gjerningspersonene. Abrahamsen sier at denne skytepisoden trolig ikke er noe gjenoppgjør.

- I denne saken jobber vi med å avhøre flere personer som han har navngitt, sier Abrahamsen.

Skyteepisoden på Grünerløkka vet politiet svært lite om, siden offeret ikke ønsker å snakke med politiet. Mannen som kjørte offeret til sykehus, er siktet for falsk forklaring etter at han løy om at han kjørte 27-åringen til sykehus.

- Denne saken vet vi lite om hva er. den saken sjekker vi bakgrunnen til offeret. Det er litt spesielt at han vedkommende selv ikke vil si noe, sier Abrahamsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tv 2

Alibisjekker flere personer
På Lørenskog sjekker politiet nå hvor flere personer i miljøet rundt Abbas var på drapstidspunktet. Fire, fem personer ble sett inne i grillen ved 01.30-tiden natt til søndag 14. mai. Abbas var innvolvert i flere konflikter, og politiet har derfor flere mulige drapsmotiv å jobbe utifra.

- Vi ser foreløpig ikke noe entydig motiv. Det kan være flere grunner til at dette har skjedd, og det gjør saken mer kompleks. Vi har foretatt en rekke avhør og fortsetter med det. Samtidig avventer vi krimtekniske rapporter fra åstedet, sier lensmann Jens Bruun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.