RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen skal få overta byen vår

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Oslo-ordfører Fabian Stang er skremt etter lørdagens opptøyer.

(iOslo.no): Flere hundre personer jages lørdag kveld rundt i Oslo sentrum etter demonstrasjonen som gikk ut av kontroll tidligere lørdag.

- Ingen får overta byen vår
Oslo-ordfører Fabian Stang (H) går lørdag kveld rundt i Oslo sentrum. Ordføreren er skremt over hvordan byen hans denne uken har blitt rammet av opptøyer og gateslagsmål.

- Det er både skuffende, leit og ikke minst stårende for det politiske budskapet som mange av oss har forsøkt å få frem, sier Stang til Nettavisen.

Stang sier han nekter å la seg knekke av pøblene.

- Jeg vil at vi skal føle oss trygge. Ingen skal få overta byen vår. Vi skal ha lov til å være her i byen vår og føle oss trygge, sier han.

Skal besøke Oslo-moskeene
Oslo-ordføreren sier han nå vil jobbe hardere for å dempe den aggressive stemningen rundt omkring i ulike Oslo-miljøer.

- Byrådslederen (Erling Lae, red.anm.) og jeg vil nå oppsøke flere av disse miljøene og også besøke alle moskeene i byen for å se om vi kan finne måter å kommunisere på slik at vi slipper å se denne type uro igjen, sier Stang.

Fabian Stang ser likevel positivt på fremtiden etter denne ukens opptøyer.

- Det er helt forferdelig, men jeg liker å se det positive i ting og håper at det som har skjedd denne uken gjør at vi står enda sterkere sammen. Jeg vil bruke dette på en positiv måte, sier han.

Angrep McDonald's
Politiet måtte bruke tåregass mot demonstrantene, slik at de ble spredd. En mengde personer fra ulike radikale miljøer i Oslo gikk deretter til fysisk angrep på en rekke bygninger, butikker og spisesteder.

LES: - Det var skremmende

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg så ikke hvem det var, men plutselig smalt det, sier driftssjef Dan Bjørke ved McDonalds-restauranten til Nettavisen.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere