*Nettavisen* Nyheter.

- Ingen tusenlapp i år

Oslos tiggere kan ikke forvente seg en like rundhåndet John Fredriksen i år. Se videoen fra i fjor.

28.12.06 20:27

Theatercafeen (SIDE2/NA24/Nettavisen):
I fjor bladde Norges rikeste mann opp en tusenlapp - og ga den til en tigger som ba om «noen kronestykker».

- Ta deg sammen, så blir det kanskje noe av deg til slutt, sa Fredriksen før han stappet tusenlappen i hånda på tiggeren Tommy.

BAKGRUNN OG VIDEO: Ga tigger lusing og tusing

I år kommer han imidlertid til å knipe igjen dersom noen tiggere finner veien til Theatercafeen, der Fredriksen fredag ettermiddag holder hoff for finanskjendiser og venner.

Følg julebordet direkte her

Side2 snakket med Fredriksen på hans tradisjonsrike julelunch - som i år består av østers, laks, kaviar og andre delikatesser fra havets bunn.

- I fjor delte du ut en tusenlapp, Fredriksen. Kommer du til å gjøre noe lignende stunt i år?

- Ha, ha, ha, sier Fredriksen og klasker neven i bordet.

- I dag kommer jeg ikke til å gjøre noen stunt. Ingen tusenlapper nå, nei. Det kan du være sikker på, sier han og ler hjertelig.

LES OGSÅ: Børskongen holder hoff

- Hva ditt morsomste minne fra alle dine juleluncher på Theatercafeen de siste årene?

- Det må så klart være å møte mine gode venner og ha det hyggelig med dem, sier han gledesstrålende og slår ut med armen.

Rundt bordet sitter blant andre Tor Olav Trøim, turgutt Arne Hjeltnes, Carnegie-sjefen Anders Onarheim og offshore-megleren Paal Nordgreen, som også sitter i styret i Seadrill.

Flere kjente investornavn visste sin besøkelsestid, og har vært bortom bordet for å hilse på den steinrike investoren. De gamle vennene til Fredriksen er også på plass, mens musikeren Magne Furuholmen hilste på Fredriksen og hans hoff.

Side2 kom i skade for å skrive at Inger Fredriksen var tilstede på sin manns julelunsj på Theatercafeen før julaften. Det er er ikke riktig. Side2 beklager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.