*Nettavisen* Nyheter.

- Ingen ukultur blant pol-ansatte

Sluttrapporten etter granskningen av Vinmonopolet konkluderer med at det ikke hersker noen ukultur blant de ansatte.

04.05.05 21:17

Ifølge advokat Erling Grimstad som har laget rapporten, er det ikke avdekket nye alvorlige forhold i siste del av granskningen.

Granskningen har foregått siden 22. januar, og onsdag ble sluttrapporten presentert for styret i AS Vinmonopolet.

- Vi er glade for at granskingen i siste fase ikke har avdekket nye alvorlige forhold som kunne ha medført konsekvenser for ansattes arbeidsforhold. Vi vil foreta en grundig gjennomgang for å trekke lærdom av de punkter hvor vi har fått kritikk, og som grunnlag for tiltak for å motvirke uønsket adferd i fremtiden, sier administrerende direktør Knut Grøholt i en pressemelding.

Måtte gå
Seks polansatte måtte gå fra sine stillinger etter brudd på Vinmonopolets etiske regelverk i forbindelse med den såkalte Ekjord-saken.

I sin rapport konkluderer advokat Erling Grimstad med at det likevel ikke er grunnlag for å si at det hersker noen ukultur i Vinmonopolet, i betydningen systematiske og omfattende regelbrudd som er sosialt akseptert.

Belastning
Ifølge Vin og Brennevinleverandørenes Forening (VBF) har Ekjord-saken har vært en stor belastning både for organisasjonens medlemsbedrifter og ansatte i Vinmonopolet.

VBF er dermed galde for at det nå slås fast at det ikke hersker noen ukultur blant de polansatte:

- Konklusjonene fra den omfattende rapporten fra Vinmonopolet samsvarer med de funnene som ble gjort av VBFs eget granskningsutvalg. Vi er derfor glade for at det nå er klart fastslått at det ikke eksisterer noen såkalt smørekultur mellom ansatte i Vinmonopolet og leverandørene, sier formann i Vin – og brennevinleverandørenes forening (VBF), Pål Atle Skjervengen, som tror disse rapportene vil bidra til å gjenopprette tilliten til hele bransjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.