- Ingen vil overleve tankbilbrann

Ingen vil overleve om det begynner å brenne i en fullastet tankbil i bunnen av Oslofjordtunnelen, skriver Aftenposten.

Det kommer fram i en risikorapport Veritas laget for Vegdirektoratet i 2001.

Konsekvensene av en tankbilulykke i tunnelen kan bli dramatiske ifølge rapporten, som ikke er offentlig kjent før nå:

"For 100-megawatt-branner (tankbil med farlig gods) uten automatisk TV-overvåking vil alle kunne dø fordi innsatspersonell ikke vil gå inn. Med automatisk TV-overvåking vil de gå inn dersom de får nok informasjon om brannen til å vurdere faren for innsatspersonell."-

Rapporten konkluderer med at man ved å videoovervåke tunnelen, nesten vil halvere reaksjonstiden for en redningsaksjon, og at man kan halvere antall ofre.

Informasjonsdirektør Steinar Gullvåg i Vegdirektoratet sier at det ikke kommer fram noe oppsiktsvekkende i Veritas-analysen

– Tilsvarende vurderinger og analyser er gjort for de fleste andre tunneler. Dersom en tankbil brenner i en tunnel vil virkningen kunne bli katastrofal. Det gjelder også dersom en tankbil brenner utenfor tunnelen. Konsekvensen av å ikke tillate tankbiler i Oslofjordtunnelen, ville bli at enda flere biler kjørte om Oslo.

– Dersom et vogntog med farlig gods skulle begynne å brenne i Oslo, er det stor fare for at man vil mangedoble konsekvensene av en slik brann, sier Gullvåg.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.