RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingenting galt med Alis båt

(TV 2 Nyhetene)
Sist oppdatert:
Idol-Alejandro Fuentes (19) mener gasspaken på båten hang seg opp - men politiet har ikke funnet tekniske feil.

KRISTIANSAND/OSLO (Nettavisen): Søndag braste Idol- og Gitargutta-kjendisen inn i flere båter på Fiskebrygga i Kristiansand med sin splitter nye cabincruiser på 34 fot.

To av passasjerene falt i vannet, og måtte til sykehus. En omfattende redningsaksjon ble også igangsatt for å undersøke om andre personer lå skadd i vannet etter den dramatiske ulykken.

Les også:Idol-Ali i båtulykke

Alejandro Fuentes har i politiavhør fortalt at båten «plutselig ga mer gass».

- Ikke teknisk feil
- Han sier selv at gassen må ha hengt seg opp. Teknikere har i dag undersøkt den aktuelle båten, uten at det ble funnet tekniske feil, sier politiførstebetjent Arild Sørensen ved Agder politidistrikt til Nettavisen.

I politiavhør har Alejandro Fuentes forklart at han skulle handle på Fiskebrygga, da motoren plutselig ga mer kraft. Dette førte ifølge Fuentes forklaring til at båten kjørte ukontrollert framover, noe som resulterte i kollisjonen med to andre båter.

Les mer:- Jeg beklager

- Trolig reaksjon
Nå sjekker politiet om popstjernen hadde ulovlig antall personer om bord. Det er krav om at fritidsbåter skal være CE-merket (Europeisk standard) for maksimalt antall personer.

Politiet har foreløpig ikke sjekket hvor mange personer Fuentes båt, en Jeanneau Prestige 34 fot, er godkjent for. Ifølge vitner var det 14-15 personer om bord.

- Dette er blant tingene vi nå sjekker. Trolig blir det uansett en reaksjon mot båtføreren, enten hvis maksimalgrensen for antallet passasjerer er overtrådt, eller for eventuell uaktsomhet, sier politiførstebetjent Sørensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere