- Innser at de er døde

Foto: TV 2

Omar fant sine tre søstre skutt og drept. Først etter at han fikk se dem i begravelsen, fikk lillebroren tilbake stemmen.

18.10.06 06:48

Søndag 1. oktober fant Omran Khan (20) sine tre søstre Nafisa (13, Saadia Shaheen (24) og Sobia (27) skutt og drept i sitt hjem på Kalbakken i Oslo.

Tre dager senere møtte Nettavisen Omar og hans bestekamerat, Imran Khan (19). Omar var i sjokk og kunne ikke snakke. All kommunikasjon foregikk via tekstmeldinger og lapper med Imran.

Først en uke etter drapene, ble søstrenes kropper frigitt.

- Det hjalp å se søstrene i minnestunden i moskeen. Nå har Omar virkelig innsett at de er døde, forteller Imran til Nettavisen.

Sørger i 40 dager
Omar er for tiden i Pakistan. I en hjerteskjærende seremoni med over 2000 mennesker, ble de tre søstrene stedt til hvile.

- Omar og familien kommer til å bli i Pakistan ut denne måneden. Ifølge muslimsk skikk har man en sørgeperiode på 40 dager etter at noen dør, forteller Imran.

Han og Omar har vokst opp sammmen, og snakker daglig med hverandre på telefon.

- Jeg kan ikke si det går bra med ham, med tanke på hva som har skjedd. Men han snakker og er ikke lenger i sjokk.

Imran er bekymret for hvordan det skal gå med bestekameraten sin fremover.

- Omar kommer til å ta det mye tyngre nå som han har innsett hva som har skjedd. Først mister han moren sin, og så dette.

- Skjønner ikke at de er døde
Kort tid etter trippeldrapet ble storebroren Shahzad Khan (30) pågrepet og siktet for drapene.

- Han skjønner fremdeles ikke at søstrene er døde, sier hans forsvarer, Truls Dramer, til Nettavisen - 16 dager etter at de ble drept.

Shahzad er innlagt på psykiatrisk avdeling ved Dikemark sykehus. Om få dager vil han bli avhørt av politiet.

- Falt ut av samtalen
Shahzad Khan følte seg svært dårlig den siste måneden før søstrene ble drept.

Omar og andre familiemedlemmer har tidligere uttalt at Shahzad var svært syk forut for drapene. Det bekrefter nå hans advokat.

- Min klient jobbet ikke den siste måneden. Han var psykisk dårlig og slet med store depresjoner, forteller Dramer.

- Han kunne falle ut av samtalen. Det er mulig han hadde realitetsbrister, men det blir bare spekulasjoner fra min side.

Blir på sykehuset
Selv om Shahzad er varetektsfengslet i fire uker, blir han trolig værende på sykehuset en god stund til.

- Han sitter isolert. Mulighetene for kontakt med andre er like begrenset som om han hadde sittet i varetekt, påpeker Dramer.

Om kort til vil to sakkyndige blir oppnevnt av retten. De skal se på Shahzads sinnsstilstand den dagen søstrene ble drept. Selv erkjenner han ikke straffeskyld etter siktelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.