RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Inviterer til nytt Nokas-ran

Detaljerte plantegninger av den nye tellesentralen til NOKAS i Stavanger er lett tilgjengelig, og det øker frykten blant beboerne i området.

I morgen legger naboene til tellesentralen frem en rapport om sikkerheten rundt bygget, og konklusjonen er enkel: NOKAS må bort.

TV 2 har fått tilgang til tegninger som gir en detaljert oversikt over hele pengebingen til NOKAS i Stavanger, og mange har tilgang til disse. De er distribuert åpent i et nabovarsel da det nye NOKAS-bygget ble reist, og barnehageledelsen og nabogruppen er noen av dem som nå kan alt om bygget.

De mener kriminelle med dette inviteres til å rane tellesentralen.

Ranerne brukte tegninger
Politiet i Stavanger regner med at ranerne som tømte det gamle NOKAS-bygget 5. april i år hadde tilsvarende tegninger da de planla ranet.

Alt under flyttingen i mai fikk beboerne føle alvoret med å ha NOKAS som nærmeste nabo. Tungt bevæpnet politi er blitt dagligdags både i barnehagens åpningstid, og på kveld og nattestid for barn og voksne som er i nærheten av pengebingen som kanskje inneholder milliarder av kroner.

Fått hjelp av Lier A. Lier
I morgen legger nabogruppen frem en omfattende rapport om risikoen med plasseringen av tellesentralen vegg i vegg med en stor barnehage og et bo-område med 160 boenheter. NOKAS har tilbudt beboerne lite.

Den tidligere politimannen Leif A. Lier er en av de sakkyndige som har vært med å utarbeide rapporten, og konklusjonen er entydig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere