RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Irak-ambassade på Frogner

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)
Byrådet i Oslo ønsker Irak velkommen til Frogner.

Oslos byråd går inn for å regulere Tidemanns gate 9 på Frogner til bevaring og ambassade. Bakgrunnen er at Irak ønsker å etablere ambassade der.

- Jeg er glad for at et enstemmig Frogner bydelsutvalg støtter forslaget. Norge og Oslo som hovedstad er forpliktet gjennom FN å huse andre nasjoners ambassader, uttaler byrådsleder Erling Lae i en pressemelding.

Irak har ikke i dag ambassade i Norge, og har i lengre tid forsøkt å finne et egnet sted. I dag må irakere reise til Stockholm for å oppsøke den irakiske ambassaden dersom de for eksempel ved skal ordne reisedokumenter.

Det bor 22 000 irakere i Norge.

Ifølge Oslo kommune har ikke Irak behov for en stor ambassade, og de mener både størrelsen og plasseringen i Tidemanns gate 9 er ideell.

- Politiet vurderer trusselbildet for Iraks ambassade som lavt, påpeker kommunen.

Byrådet mener at ambassaden vil få en egnet plassering i et allerede etablert ambassadestrøk, der nærmeste naboer blant annet blir Bulgarias og Pakistans ambassader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere