RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ja, jeg drepte ham

Foto: TV2
Sist oppdatert:
Et uskyldig dult førte til knivdrap. Den siktede nektet først, men nå har han tilstått.

Onsdag kveld satt 26-åringen som er pågrepet og siktet for drapet på Christopher Webjørnsen (25) på utestedet Rubber Chicken, i nye avhør.

Etter først å ha nektet for å ha noe med drapet å gjøre, valgte han i går å legge alle kortene på bordet og innrømmet at det var han som er gjerningsmannen.

Et uskyldig dult i siden utløste knivstikkingen. Webjørnsen fikk hjelp av en kamerat og drosjesjåfør og kom seg til legevakten. På vei til sykehuset døde han av skadene.

- Han ønsket å fortelle sannheten. Både for den dødes etterlattes skyld, og for sin egen del, sier mannens forsvarer, advokat Harald Stabell, som var til stede under avhørene.

Fant drapsvåpen
Politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt forteller til TV 2 Nettavisen at familiene til den siktede og den drepte er informert om utviklingen i saken. Han ønsker ikke å si hvordan de tok nyheten.

- Vi føler nå at brikkene begynner å falle på plass, sier Kristiansen.

I avhøret fortalte 26-åringen, som ble pågrepet i hybelen sin dagen etter drapet, blant annet hvor han hadde gjemt drapsvåpenet, en follekniv.

- Politiet har nå sikret seg kniven. Siktede påviste hvor kniven var gjemt. Den ble funnet ikke så langt fra åstedet, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Skulle kjøpe en pils
26-åringen valgte også å fortelle hva som førte til at han trakk kniv og stakk 25 år gamle Christopher Webjørnsen i magen.

Ifølge advokat Stabell skal hans klient ha vært påvirket både av alkohol og narkotiske midler da han kom inn på utestedet Rubber Chicken for å kjøpe en pils.

Det var mange mennesker på stedet, hvor det denne kvelden ble avholt en bursdagsfest for en person i snowboardmiljøet på Østlandet.

- Mente ikke å drepe
- Han fortalte at han ble dyttet i siden av en person. Min klient dyttet tilbake og fikk et kraftig slag i ansiktet i retur. Dette resulterte i en blåveis, som vi har sett etterpå, forteller Stabell.

26-åringen trakk dermed frem kniven han bar på og stakk 25-åringen i magen.

- Min klient ønsker å si at han beklager dypt det som skjedde. Han mente aldri å drepe, eller å skade, noen andre. Han sier han trakk kniven for å forsvare seg, sier Stabell til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere