RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ja til giftfri hverdag

Til kamp mot miljøgifter.
Til kamp mot miljøgifter. Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
- Jeg vil kjempe for en giftfri hverdag, sier mijløvernminister Helen Bjørnøy - og vurderer å forby miljøgifter i vanlige forbrukerprodukter.

Mandag møter miljøvernminister Helen Bjørnøy næringslivet og forbruker- og miljøorganisasjoner for å diskutere et slikt miljøgiftsforbud.

– Jeg vil kjempe for en giftfri hverdag. Et slikt forbud er et viktig skritt i riktig retning, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.

Idedugnad
Det er også hovedbudskapet i statsrådens åpningstale på idéseminaret til Statens forurensingstilsyn (SFT) på Helsfyr mandag 5. desember.

Tilsynet jobber med et generelt forbud mot all bruk av miljøgifter i forbrukerprodukter. Et slikt forbud vil innebære en endring i kjemikalieregelverket og bidra til å snu bevisbyrden når det gjelder regulering av bruk av miljøgifter. Arbeidet gjennomføres i flere faser og skal ferdigstilles høsten 2006.

Mer omfattende
En ny kontroll foretatt av Statens forurensningstilsyn (SFT) viser at forbrukere utsettes for færre produkter med innhold av noen regulerte miljøgifter enn tidligere. Likevel avdekkes det at en rekke produkter inneholdt slike miljøgifter.

– Jeg er ikke fornøyd med at det ble avdekket miljøgifter i produktene. Men at færre av de undersøkte miljøgiftene finnes i produkter nå enn tidligere er positivt og viser at regulering av disse virker. Det viser også at det går an å klare seg uten miljøgifter, sier Bjørnøy.

Det nye grepet med et eventuelt generelt forbud mot miljøgifter i forbrukerprodukter vil omfatte enda flere miljøgifter enn de som allerede er regulert i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere