*Nettavisen* Nyheter.

- Ja, vi kjøpte spionutstyr

Foto: Unn Gyda Næss

Men Odd J. Nelvik hevder at det aldri ble brukt.

08.02.07 21:19

Se og Hørs sjefsredaktør Odd J. Nelvik bekrefter at bladet gikk til innkjøp av spionutstyr, slik tidligere journalist i bladet Håvard Melnæs hevder i sin nye bok.

- Det er snakk om at vi kjøpte inn utstyret, så på det i femten minutter, før vi låste det ned og bestemte oss for aldri å bruke det, sier Nelvik til Nettavisen torsdag kveld.

- Hvilke samfunnstopper hadde Se og Hør i tankene da de gikk til innkjøp av overvåkningsutstyret?

- Jeg vil ikke kommentere det, fordi jeg synes ikke det er relevant, sier Nelvik.

- Spionere på kronprinsparet

I boka «En helt vanlig dag på jobben» hevder Håvard Melnæs at utstyret ble innkjøpt i 2002 spesielt for å spionere på kronprinsparet, som på den tiden studerte i London.

«Så kom Nelvik til poenget. Han drømte om en avslørende nyhet, nemlig at kronprinsparet og deres omgangskrets fremdeles drev med «utagerende festing». Nå ville Se og Hør-sjefene skaffe håndfaste bevis – ved hjelp av det siste innen spionutstyr», skriver Melnæs i boka.

I TV 2s debattprogram Tabloid torsdag var Nelvik opptatt av å poengtere at andre norske redaksjoner har gjort bruk av slikt utstyr.

- Lekkasje

- TV2 har brukt skjult kamera og mikrofon. Vi har bare kjøpt det, det ligger ikke i våre lokaler lenger, og vi har ikke brukt det, sa Nelvik som respons på kritikk fra Norsk Presseforbunds generalsekretær Per Edgar Kokkvold.

Ifølge Håvard Melnæs ble prosjektet skrinlagt da informasjon om utstyret lakk ut til kronprinsessens venner.

Odd J. Nelvik har foreløpig bare skumlest boka, men tar høyde for at det kan komme fram informasjon om arbeidsmetoder i Se og Hør som kan være kritikkverdige i etterpåklokskapens lys.

- Det er det helt sikkert. Vi er ikke feilfrie, sier Nelvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.