- «Jackass»-feberen er på hell

De tok salto fra hustak og satte stifter i egen arm mens kamerater filmet. Det vrimler av slike opptak i ungdomsmiljøene, men Mats Bristol (18) tror feberen er på hell. Se web-TV.

26.04.04 22:32

Lørdag kveld mistet en 18-åring fra Oslo livet etter at han la seg ned i veibanen på E18 ved Askim.

- «Jackass»-feberen var på topp rundt 2000 og 2001. Vi holdt selv på med dette, sier Mats Bristol til TV 2 Nettavisen. Inspirert av programmet Jackass på TV-kanalen MTV tok Bristol og venner med seg videokamera og utførte ulike vågestykker.

Videoopptakene har han ennå. De viser gutter som tar salto fra hustak, setter stifter i armen og tenner på flasker med drivgass. Han vet om andre som har forsøkt ekstremt farlige stunt, som å ligge på taket av en bil som kjørte i 80 kilometer i timen. Så langt var ikke Bristol og hans venner villige til å tøye strikken.

Hører fortiden til
- Noe av det vi gjorde var risikofylt, men aldri i nærheten av det vi så i Askim, sier Bristol.

Han sier han og vennene har lagt denne hobbyen helt på hylla og ikke akter å ta den opp igjen.

Tankevekker
Etter dødsulykken i Askim der en 18-åring fra Oslo utkledd i et kostyme la seg i veibanen mens kolleger filmet opptrinnet, håper Bristol at flere tenker seg om før de gir seg i kast med stunt inspirert av film og TV.

- Jeg kjenner til to eller tre grupper som fortsatt driver med dette, men tror det meste er forbi. Dødsulykken i Askim bør uansett være en advarsel, sier han.

Indirekte inspirert?
Han har ikke hørt om den type dødslek som kostet 18-åringen fra Oslo livet og sier denne type stunt ikke er kopiert fra Jackass-serien.

- Indirekte tror jeg likevel dette kan ha vært inspirert av slike TV-stunt, sier Bristol. Han beskriver hendelsen i Askim som utelukkende tragisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag