RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jagland angriper Stoltenberg

Foto: Jon Eeg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Med et leserinnlegg skaper Thorbjørn Jagland nok en gang brann i rosenes leir.

- Et soleklart angrep på ledelsen i Arbeiderpartiet, altså Jens Stoltenberg og Martin Kolberg, sier valgforsker og professor Frank Aarebrot om Thorbjørn Jaglands leserinnlegg i dagens utgave av Aftenposten.

- Skandale
I innlegget drar Jagland opp igjen den famøse historien med retorikkforsker Jens Kjeldsen. Han kommenterte sist torsdag, som «uhildet» forsker, de to debattene mellom Siv Jensen og Jens Stoltenberg onsdag i forrige uke. Men via en feilsendt e-post kom det fram at Kjeldsen var betalt av Arbeiderpartiet for å gi råd om hvordan de skulle vinne politiske debatter med nettopp Fremskrittspartiet.

Strategene i Arbeiderpartiet har gjort sitt beste for å legge den pinlige saken stein død. Men der får de mildt sagt liten hjelp av sin partifelle stortingspresidenten. I leseinnlegget i dagens utgave av Aftenposten flesker han virkelig til, og skriver blant annet: «Frp har rett i at førsteamanuensis Jens E. Kjeldsens råd til Arbeiderpartiet om hvordan man skulle prøve å sette en negativ merkelapp på Siv Jensen, er en større skandale enn det som er avspeilet i mediene».

Jagland liker ikke sammenblandingen av politikk og forskning og Kjeldsens dobbelrolle. Han fyrer også av en voldsom salve mot Fremskrittspartiets opplysninger om at Kjeldsen har forsøkt å skaffe seg dokumenter fra Frp under dekke av å være forsker. «Dette må ses på som forsøk på innbrudd i et politisk parti», skriver Jagland.

Slår tilbake
- Det voldsomme angrepet på Kjeldsen slår jo helt klart tilbake ledelsen i partiet. Det er jo de som har bedt Kjeldsen om råd, ikke han som har kontaktet Arbeiderpartiet, sier Aarebrot, som er kollega av Kjeldsen ved Universitetet i Bergen.

TV 2 Nettavisen har snakket med flere kilder i Arbeiderpartiet som er mener det samme som Aarebrot, uten at noen av dem vil stå frem. De påpeker også det absurde i at stortingspresidenten bidrar til å holde liv i en sak både partisekretær Martin Kolberg og partileder og Jens Stoltenberg håper skal gå i folks glemmebøker så raskt som overhodet mulig.

Verken Martin Kolberg eller Thorbjørn Jagland har vært tilgjengelige for kommentarer. Jens Stoltenberg vil heller ikke si noe om dette.

- Statsministeren har ikke fått lest saken i Aftenposten i dag, og kan derfor ikke kommentere dette, meddler hans statssekretær Thorbjørn Giæver Eriksen.

Rystet Kjeldsen
Jens Kjeldsen mener det voldsomme angrepet kommer på feil premisser.

- Jeg har allerede beklaget at jeg stilte opp i Aftenposten for å kommentere duellene. Jeg har aldri gjort noe slikt før, og kommer aldri til å gjøre det igjen. Jeg har heller ikke gitt de rådene Jagland beskylder meg for å ha gitt. Mitt viktigste råd var å konsentrere seg om egen politikk. Det vil de som leser notatet se, sier Kjeldsen til TV 2 Nettavisen.

Han er også rystet over Jaglands beskyldninger om at han skal ha forsøkt på «innbrudd» i Frp.

- Han må jo sjekke fakta. Jeg har tilbudt Frp å legge ut talene deres en hjemmeside, og bedt dem om en valgkampvideo. Den kunne jeg få kjøpt, men Universitetet har ikke penger til slikt, så det ble ikke noe av. Det er alt, slår Kjeldsen fast.

- Usannheter
Dette utfallet fra Jagland mener også Frank Aarebrot er rystende.

- Her skylder Jagland Kjeldsen en unnskyldning. Stortingspresidenten viderebringer rett og slett usannheter, sier Aarebrot.

Jens Kjeldsen sier ellers han har kuttet ut all rådgivning for politiske partier, også Arbeiderpartiet.

- Det er stilt i bero. Jeg har til og med avlyst et skrivekurs jeg skulle ha med Unge Høyre. Jeg må tenke meg meget godt om før jeg eventuelt gjenopptar noen rådgiverrolle for noen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere