RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

- Jagland er blåøyd

Sist oppdatert:
Siv Jensen mener stortingspresidenten er naiv i islamdebatten.

Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) gikk tirsdag til hardt angrep mot egen partiledelse

- Det finnes ikke noen trussel fra islam i Norge, men det er fullt mulig å oppkonstruere en trussel, sa Jagland om islam-utspillene fra partiledelsen til NRK.

Årsaken er at Kolberg tidligere denne måneden sa han ville nedkjempe radikal islam: «Ap skal gå i front mot ekstremistene», lovet Kolberg i Dagsrevyen 12. mars.

Les også: Slakter Kolberg
Les også: - Det finnes ikke noen trussel

Nå mener Frps formann Siv Jensen at Arbeiderpartiet taler med to tunger i innvandringsdebatten, og at Jagland ikke har fått med seg debatten som har gått i Norge i lang tid.

- Man skal være rimelig blåøyd dersom man ikke har fått med seg at radikal islam også finnes i Norge. At stortingspresidenten ikke har fått med seg at også PST har bekreftet at det finnes ekstremister og radikale islamister i Norge, er ganske oppsiktsvekkende, uttaler Jensen i en pressemelding.

- Mistet kontakten
Jagland påpekte tirsdag at definisjonen av radikal islam er uklar.

- Det snakkes om hijab og kjønnslemlestelse av kvinner som eksempler i ei stor gryte av begreper der alt sammen kalles radikal islam. Til slutt blir det ei stor suppe, presiserete Jagland.

Nå mener Jensen at Jagland ikke har kontakt med verden «der ute».

- Mye kan også tyde at Jagland er i ferd med å miste kontakten med den virkelige verden utenfor stortingsbygningen. Listen er lang over muslimske jenter i Norge som er blitt tvangsgiftet bort til slektninger, jenter som lures til hjemlandet fordi fedrene frykter de blir for norske, og jenter som holdes borte fra skole og arbeidsliv, sier Jensen.

Hun legger til at Arbeiderpartiet forsøker å ri flere politiske hester.

- Nå er det på tide at partiet avklarer hva som er dets politikk og hva det vil gå til valg på. Det er umulig å vite hva eksempelvis statsministeren mener om denne saken, sier Jensen.

Sterke reaksjoner
Kolbergs utspill har vakt sterke reaksjoner innad i Arbeiderpartiet. Først tirsdag kom Jagland. Så gikk Jo Stein Moen (Ap), tidligere politisk rådgiver for statsminister Thorbjørn Jagland og senere for regjeringen Stoltenberg, kraftig til angrep på Arbeiderpartiets partisekretær.

- Det er miljø- og finanskrisen, arbeidsledigheten som burde være viktige ting for Ap nå, sier Moen til Nettavisen etter Kolbergs uttalelser om at Ap skal gå i front mot islamistene.

Moen forteller at Kolbergs utspill om radikal islam ble et stort tema da Arbeiderpartiet i Sør-Trøndelag hadde sitt årsmøte i helgen:

- Raymond Johansen (trolig påtroppende partisekretær, journ.anm) hadde sin fulle hyre med å besvare svært mange innlegg som handlet om Kolbergs Islam-oppgjør, sier Moen, som oppfattet Kolbergs oppslag som «umotivert og uadressert».

- Tålte Kolberg dette?
Venstres Abid Q. Raja blogget om tema fra møtet om religion på Litteraturhuset mandag kveld:

«Jagland kritiserer FrP for snikislamiseringsutspill. Jagland sier at AP har ikke klart å stokke ordene i debatten selv; forsamlingen ler med Jagland og av APs forstokking av ordene i denne debatten. Lurer på om Martin Kolberg tålte denne albuen fra Jagland...»

Det har så langt ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Kolberg eller Stoltenberg om debatten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere