*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg begriper det ikke

- Alt er i tåke. Jeg husker bare at min Anne lå i soveromsgangen og var død, sa den drapstiltalte i retten.

20.03.06 14:57

Mens parets tre små barn og en venninne av eldstejenta sov i huset, fant 44-åringen fram søplesekker, vaskebøtte og klut. Han hentet presenning og spade i garasjen, og la sin drepte kone i bilen. Den videre kjøreturen endte på et jorde ved Tønsberg skytebane, der han klargjorde en grav.

- Jeg begriper det fortsatt ikke. Hvordan kan jeg være i stand til å gjøre noe sånt? Jeg var i sjokk da jeg gravde henne ned. Anne, min Anne!

Dette forklarte drapstiltalte Terje Blom-Pettersen da han i retten gikk gjennom natten til 9. november da hans kone Anne Sofie Blom-Pettersen ble drept.

Familieidyllen sprakk
Den tiltalte Tønsberg-mannen, som til daglig jobber med å underholde barn og familie som klovnen Sebastian, tegnet i retten et bilde av hvordan familieidyllen med seks medlemmer etter hvert slo sprekker.

Samtidig som Anne Sofie Blom-Pettersen gikk ned mange kilo, ble flottere å se på, oppnådde en lederstilling i kommunen og fikk mer energi, kjølnet forholdet dem i mellom.

- Hun var så pen. Hun ble bare penere og penere. Men etter hvert ble det kjølig mellom oss, forklarte 44-åringen.

En spesielt uheldig episode i samlivet deres skal ha ført til at kona hans trakk seg lenger og lenger unna. Det førte til at han selv ble mer og mer fortvilet:

- Jeg er jo så glad i henne. Jeg forguder henne

En fest helga før drapet i Sverige endte med at han ble mer fortvilet enn noen sinne. Fortvilelsen og mangel på forklaringer gjorde ham søvnløs. Natten til da drapet skjedde skal han ifølge sitt eget utsagn knapt hatt sovet på tre netter.

Under en samtale den kvelden der paret diskuterte framtiden og ekteskapet ha hun ha sagt: «Nå er det mye klarere for meg.» Hun utdypet ikke dette, men 44-åringen tolket det som at hans kone hadde bestemt seg for å flytte.

- Det slo meg, selv om hun ikke sa det. Men hun sa også at det ikke var annerledes enn før. Og vi hadde en avtale om å vente til etter jul med å snakke om framtida, sa han.

Endte i drap
Ifølge påtalemyndigheten skal den 44 år gamle mannen ha drept sin kone mens hun lå i sengen på soverommet med 29 hammerslag mot hodet. Selv husker han ikke noe som helst av drapshandlingen.

- Jeg kom til meg selv i gangen. Alt var kaos. Jeg bare fløy fram og tilbake og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg synes jeg hørte ungene nede, fortalte han.

Han sier han husker at hun var død. Og at han handlet uten at han visste hva han gjorde. Han sier han trolig har dratt henne ut fra senga, men det er heller ikke noe han minnes. Og at den tomme senga tyder på at han har tatt av det blodige sengetøyet, tøy som også ble funnet igjen på skytebanen der hun ble funnet.

Tankene om hvordan han i det hele tatt har gjort det og ikke minst skjulte liket både drapsnatten og natten etter fortalte han også om:

- Jeg følte at det kom noen hele tiden. Jeg handlet helt i panikk. Jeg begriper ikke at jeg kunne klare det. Jeg er så lei meg. Jeg er så lei meg. Hva i all verden er det som skjedde med meg da? Slik oppfattet 44-åringen situasjonen under nedgravingen, da han også skjulte stedet nøye med rive og graps, før han fjernet transportbilen fra stedet.

Levde på løgn
Dagen etter drapet kjørte han ungene på skolen som vanlig.

- Da de kom hjem, ble de ikke så overrasket over at mamma var borte. De visste at vi hadde det vanskelig, og at hun hadde det spesielt tungt. Og at hun trengte litt tid for seg selv.

Terje Blom-Pettersen trøstet både seg selv og barna med løgnen over at hans kone var borte.

Søsknene hennes var borte hos oss, svigerforeldrene kom bort. Jeg bare skled inn i en rolle. Jeg ønsket det ikke. Men det bare ble sånn. Jeg orket ikke å fortelle om det grusomme. Jeg kunne bare ikke. Det angrer jeg på, sier han.

TV 2 Nettavisen følger Blom-Pettersens forklaring videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag