*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg ble angrepet på hvalfangsmøte

Steinar Bastesen sier han ble angrepet av en truende mann på et hvalfangstmøte i Skottland i 1999. Året etter mottok han drapstrusler i posten. Nå beskylder han pressen for å hausse saken opp.

27.10.03 13:53

Bakgrunnen for Bastesens uttalelser til Avisa Nordland skal dreie seg om et angrep på kafferommet under et internasjonalt hvalfangstmøte i Skottland i1999.

- En mann kom mot meg og sa han ville drepe meg. Sikkerhetsvakter tok hånd om han umiddelbart, men det var jo et drapsforsøk, sier Steinar Bastesen.

- Svarte på spørsmål
Kystpartiets leder overrasket mange da han gjennom Avisa Nordland mandag fortalte at han hadde blitt forsøkt drept, men ikke ville kommentere når, hvor og hvordan. Han ville heller ikke gå til politiet med sakene.

På spørsmål om hvorfor Bastesen ikke forklarte Avisa Nordland hva drapsforsøket gjaldt, sier Bastesen at han ikke ble spurt, at han ikke husker hva han ble spurt om og at han var opptatt på landsmøtet.

- Jeg står ikke ansvarlig for hva avisen skriver. Jeg ble spurt om jeg var blitt drapstruet, sikkert med bakgrunn i drapet på Anna Lindh og trusselen mot Erna Solberg. Han spurte ikke hvor og når det skjedde meg. Da hadde jeg vel svart. Vi har nå sendt ut en pressemelding hvor vi forteller hva som skjedde i 1999 og 2000. Du får tolke det som du vil. Jeg kan ikke huske hva som ble sagt og ikke sagt i helgen til journalisten. Jeg har bare svart på spørsmålet. Episodene fra 1999 og 2000 er jeg ferdig med, sier Bastesen til TV 2 Nettavisen.

- Føler du deg stadig drapstruet?

- Vi lever jo sånn er på Stortinget, svarer Bastesen

Forfulgte ikke saken
Politiet tok hånd om mannen som gikk på ham i Skottland, og derfor forfulgte han ikke saken videre, forklarer Bastesen.

Den andre episoden sier Bastesen gjaldt et trusselbrev året etter. Han gikk et brev i posten med en ladd patron.

Sikkerhetstjenesten på Stortinget ble infomert og han overlot til dem å håndtere den, sier Bastesen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.