RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg ble livredd

Sist oppdatert:
Venninnen til kvinnen som skal ha blitt voldtatt av finanskjendisen sier hun ble truet til å holde kjeft.

OSLO TINGRETT (iOslo.no): Saken mot finanskjendisen, som er tiltalt for å ha voldtatt en sovende kvinne (23) i hans hjem sommeren 2007, fortsatte tirsdag.

Les også: - Våknet under samleie

Finanskjendisen har bekreftet samleiet, men hevder det var frivillig.

- Min forklaring er ganske annerledes enn fornærmedes, sa han til iOslo.no, uten å ville kommentere ytterligere.

Tirsdag forklarte venninnen (21) til 23-åringen seg i retten. Det var denne venninnen som var med på utestedet der 23-åringen møtte finanskjendisen.

- Truende tekstmeldinger
Venninnen forteller at hun reagerte voldsomt da 23-åringen sa hun hadde blitt voldtatt, og sendte flere truende sms-er til den tiltalte.

Blant annet skal hun ha truet ham med å sende folk etter ham. Til dette skal tiltalte ha svart at han ville anmelde henne om hun kom med en trussel til.

Kort tid senere skal finanskjendisen ha kommet på jobben til 21-åringen. Det forklarte vitnet at hun opplevde som svært skremmende.

- Han kom inn, og jeg ble livredd. Det var veldig skremmende, fordi jeg ikke hadde sagt hvor jeg jobbet, forklarer vitnet.

Finanskjendisen selv forklarte i retten i går at vitnet hadde fortalt hvor hun jobbet under deres første møte, hvor de to skal ha flørtet.

Vitnet forklarte videre at finanskjendisen oppførte seg truende.

«Vet hva jeg gjør»
- Jeg husker han sa «jeg har vært borti sånne ting før, så jeg vet hva jeg driver med». Han fortalte også at det ikke var noen vits i å gjøre noe med dette, fordi han kjente mange i kriminelle miljøer og i politiet, forklarte hun.

Hun forteller at det virket som han ville vise at hun ikke kunne skremme ham, og mente var en måte å få venninnen til å droppe voldtekten.

Den tiltalte svarte i en kommentar til retten at han var på stedet, men at poenget var å få saken ut av verden.

- Jeg sa at jeg hadde vært utsatt for trusler før, og at det ikke var noen vits i å gå videre med det. Hun blander sammen to saker, sa finanskjendisen om vitnets forklaring.

Han fortalte også at en tid senere hadde de to snakket sammen om saken, og at hun da fortalte noe ganske annet enn det som kom fram i retten.

- Hun sa at hun ikke så for seg meg som noen voldtektsmann. Vi snakket om hele saken, og hun var enig med meg. Helt ulikt det jeg hører nå, sier den tiltalte.

Tiltaltes forsvarer, Anne Marstrander, sier til iOslo at hun ikke vil kommentere saken ytterligere før den er over.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere