RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg ble presset til å trekke meg

Sist oppdatert:
Tidligere sanitetssjef i Forsvaret Leif Sverre Rosén forklarte seg for Stortinget onsdag.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen holder åpen høring om Forsvarsdepartementets håndtering av legemangelen ved de norske styrker i Afghanistan og fratredelsesavtalen mellom Forsvaret og generalmajor Leif Sverre Rosén. Det er knyttet stor spenning til at tidligere sanitetssjef i Forsvaret Leif Sverre Rosén skal forklare seg.

Se Nyhetskanalens overføringen fra den åpne høringen her.

Rosén holder fast ved sin forklaring om at han ble presset til å si opp, mens Diesen på sin side sier det var en ryddig prosess.

- Jeg har ingen mulighet til å true ham til å gjøre noe han ikke selv vil. Rosén ga selv uttrykk for at han var fornøyd med avtalen eter å ha underskrevet den, sa Diesen fra talerstolen.

203324

I november sa Rosén til VG at han ble truet til å skrive under på en avtale som fratok ham jobben. Det skjedde et par måneder etter at han gikk ut og sa at han ikke ville sende sin egen sønn til Afghanistan på grunn av den manglende legekapasiteten.

Rosén har sagt til Nettavisen at han ble motarbeidet av Diesen i arbeidet med å bedre legeberedskapen i Afghanistan.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen la onsdag fram sin forklaring for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Hun ekjente at sanitetsbemanningen ikke var tilfredsstillende til en hver tid.

Hun var ikke villig til å kommentere om tidligere sanitetssjef i Forsvaret Leif Sverre Rosén har gjort en god nok jobb med å bedre den medisinske beredskapen i Afghanistan, selv om hun ble hardt presset på dette punktet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere