RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg ble skjenket alkohol av Øygard

Vågå-ordfører Rune Øygard ønsket lukket rett i overgrepssaken. Slik blir det ikke.
Vågå-ordfører Rune Øygard ønsket lukket rett i overgrepssaken. Slik blir det ikke. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Den overgrepstiltalte ordføreren, Rune Øygard, skal ha skjenket jenta (16) alkohol.

Statsadvokat Thorbjørn Klundseter sier til VG at alkoholbruk er en del av bevisføringen mot Vågå-ordføreren Rune Øygard. Jentas bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal bekrefter at, ifølge hennes klient, er alkohol er en del av bildet i saken.

- Det finnes bevis som knytter alkoholskjenking til overgrepssaken, men jeg ønsker ikke å gå i detalj på hva dette er. Det vil komme fram under rettssaken, sier Braathen Hjortdal til VG.

Det er satt av fire uker i rettssaken som starter i begynnelsen av oktober. 60 personer står på vitnelisten. Øygard ønsker at Jens Stoltenberg vitner i retten, men dette ønsker ikke aktoratet.

- Er avholdsmann
Øygard står tiltalt for å ha forgrepet seg på jenta mellom årene 2009 og 2011. Da var jenta mellom 13 til 15 år. Den angivelige skjenkingen skal ha skjedd i samme periode som overgrepene han er tiltalt for.

Runa Øygard har hele tiden avvist alle påstander fra jenta, og avviser også at han skjenket henne alkohol.

- Rune Øygard drikker ikke alkohol, så denne påstanden faller på sin egen urimelighet, sier hans forsvarer, Mette Yvonne Larsen, til VG.

- Fremstilt som en løgner
Ifølge avisen har han ikke blitt konfrontert med disse påstandene, siden han ikke ville forklare seg for politiet.

Øygard har tidligere gitt uttrykk for at rettssaken skal gå for lukkede dører for å hindre «fråtsing i detaljer» om de angivelige overgrepene. Den 16 år gamle jenta vil derimot ha åpen rett.

- Jenta syns at Øygards utspill i media har vært svært vanskelige å takle. Hun føler seg fremstilt som en løgner, og vil derfor forklare seg åpent, sier jentas bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere