RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Jeg blir så sint

Sist oppdatert:
Moren til Therese Johannessen som er en av de tre norske jentene som Thomas Quick er dømt for å ha drept, ber politiet om å etterforske saken på nytt.

Svenske Thomas Quick (58) har trukket tilbake sine drapstilståelser i et intervju med Sveriges Television. Quick er dømt for til sammen åtte drap, hovedsakelig i Sverige, men også tre i Norge. Han er erklært sinnssyk og er dømt til psykiatrisk behandling på ubestemt tid.

- Mangler tekniske bevis
Ett av drapene som Quick er dømt for, er drapet på Therese Johannessen (9) som forsvant utenfor Drammen i 1988. Thereses mork, Inger-Lise Johannessen, håper at Quicks nye opplysninger kan føre til at norsk politi tar opp saken igjen.

LES OGSÅ: Quick trekker tilståelsene

- Jeg har aldri trodd på at Quick var gjerningsmannen, det var ingen tekniske bevis, sier Johannessen til Nettavisen.

- Jeg gir meg ikke
Johannessen fikk informasjon om Quicks kuvending før saken ble kjent i media onsdag kveld. Hun er sliten og sint fordi hun føler at hun ikke blir hørt av norsk påtalemyndighet.

- Jeg blir så sint. Jeg fatter ikke at politiet ikke kan ta tak i saken igjen. Jeg vil kjempe for at saken blir tatt opp igjen. Jeg gir meg ikke, sier hun.

- Er dømt
Statsadvokat Lasse Qvigstad vil ikke si at det får betydning at Quick har trukket tilståelsene.

- Jeg har registrert at Quick har trukket tilståelsene gjennom i media. Det som er tilfellet er at det foreligger dommer, utover det har jeg ingen kommentar til saken, sier statsadvokat Lasse Qvigstad til Nettavisen.

- Dummeste vært borti
En av de største kritikerne til dommene mot Thomas Quick er politiprofessor Leif G.W. Persson. Han sier til aftonbladet.se at han er svært lettet over tilbaketrekkingen av tilståelsene.

- Det har aldri vært bevis mot ham, bare hans egne merkelige og falske innrømmelser. Jeg har i ti år hevdet at Quick-saken er den dummeste etterforskningen jeg har hørt om noensinne, sier Persson til den svenske avisen.

Quick trakk tilbake sine tilståelser i et intervju med Hannes Råstam fra Sveriges Television under innspillingen av en dokumentar i to deler om Quick og drapsetterforskningen, sier statsadvokat Christer van der Kwast til TT, melder expressen.se.

- Jeg er ikke særlig overrasket over at det ville komme en eller annen gang, det er ikke uvanlig i slike tilfeller, sier van der Kwast til aftonbladet.se.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere