*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg deltok i Nokas-ranet

Foto: (GUARDIA CIVIL)

MADRID/ OSLO (TV 2 Nettavisen): Den ranssiktede David Aleksander Toska tilstår overfor sin advokat Christine Hamborgstrøm å ha deltatt i planleggingen og gjennomføringen av Nokas-ranet.

12.04.05 19:10

Det forteller Toskas forsvarer Christine Hamborgstrøm til TV 2 Nyhetene etter et møte med Toska i fengselet i Madrid tirsdag formiddag.

Hun forteller at Toska under møtet ønsket å formidle følgende til pressen:

- Han erkjenner å ha deltatt i planlegging og utførelsen av Nokas-ranet. Han beklager det tragiske utfallet saken fikk og sier det har aldri vært en intensjon at menneskeliv skulle gå tapt.

Skrev tilståelse før han ble tatt
Ifølge Hamborgstrøm har Toska i lengre tid ha ønsket å tilstå.

- Han skrev derfor ned deler av forklaringen sin på pc. Dette ble skrevet ned før han ble pågrepet, sier Hamborgstrøm til TV 2.

- Hva sier Toska om de andre personene som er siktet i saken?

- Han sier det sitter uskyldige mennesker i fengsel i forbindelse med denne saken, svarer Toskas forsvarer.

Hun sier Toska var lettet etter at han ble tatt på en internettkafe i Malaga sør i Spania for en uke siden.

- Han synes det var slitsomt å være på rømmen, forklarer Hamborgstrøm.

Klikk på bildet for å forstørre.

Frykter tortur i Norge
Toska har motsatt seg utlevering fra Spania til Norge. Ifølge hans norske forsvarer har Toska gjort dette i samråd med sin spanske advokat.

- Dette fordi han ikke ønsker å utsette seg for tortur i form av fullstendig isolasjon i norske fengsler, sier Hamborgstrøm til TV 2 Nettavisen.

Håper å få Toska i tale snart
Politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt vil foreløpig ikke kommentere Toskas uttalelser til sin advokat.

- Dette er en litt spesiell situasjon. Den informasjonen vi har fått, kommer fra mediene. Vi har forsøkt å få kontakt med Christine Hamborgstrøm i dag, men har foreløpig ikke lykkes.

Andersen sier norsk politi snart håper å få David Toska i tale om sin befatning med Nokas-ranet.

Mandag ble en 26 år gammel norsk statsborger bosatt i Stavanger pågrepet i forbindelse med Nokas-ranet. Mannen er siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran. Andersen det kan komme flere pågripelser i Nokas-saken.

- Det er stadig sider ved Nokas-saken som ligger i mørke, og det kan komme flere pågripelser, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag