RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg drepte ikke Trude Espås

Sist oppdatert:
47-åringen nekter for at han tok livet av Trude Espås.

ÅLESUND/OSLO (Nettavisen): Politiadvokat Sindre Stave i Sør-Trøndelag politidistrikt avhørte i går 47-åringen som skal ha innrømmet drapet på Trude Espås.

- Mannen nektet i avhør enhver befatning med drapet, sier Stave til TV 2.

Dermed har politiet i Sør-Trøndelag innstilt videre arbeid i saken, og overlatt materialet fra avhøret til Kripos.

VG meldte tirsdag at den 47 år gamle mannen tilsto drapet på Trude overfor ansatte i fengselet. Trude Espås (20) ble drept i Geiranger for mer enn elleve år siden. 47-åringen soner en fengselsdom, etter at han i mai ble dømt for drap på sin samboer.

Tilsto mordbrann
47-åringen skal også ha fortalt at han sto bak brannen hvor en 25 år gammel kvinne døde på Orkanger for snart tre år siden. Tilståelsen skal ha kommet for dagen før helga og ledelsen i Trondheim fengsel ble orientert om saken mandag. Han etterforskes også for drapsforsøk mot en pleier ved Trondheims psykiatriske sykehus.

47-åringen er opprinnelig fra Østlandet, men flyttet til Orkanger - Trude Espås' hjemsted - ett år før 20-åringen ble drept.

- Fem-ti falske tilståelser
Lensmann i Stranda og Norddal Jens-Arne Hessegjerde har ledet etterforskningen av Espås-drapet siden hun ble funnet drept i 1996. Han sier til Nettavisen at det for tiden ikke drives etterforskning i Espås-saken, og at han ikke kan gjøre annet enn å forholde seg til at slike ting skjer.

- Det er flere personer som har tilstått for å ha drept henne, men alle har blitt sjekket ut av saken, sier Hessegjerde til Nettavisen.

Lensmannen anslår at de har måttet forholde seg til et antall mellom fem og ti falske tilståelser.

Han sier at det nå er flere år siden noen har tilstått å ha drept Trude Espås. Og han kan ikke huske å ha fått noen tilståelse fra den 47 år gamle østlendingen tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere