RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Politiet

- Jeg drepte Stene

Sist oppdatert:
En 19 år gammel mann har innrømmet drapet på Geir Stene (48) i Oslo.

- Vi har pågrepet en person for drapet på Geir Steine. Det skjedde i går kveld klokken 23.30, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Stene ble drept i leiligheten til sin mor på Haugenstua i Oslo på kvelden den 26. januar.

- Det er en mann som er 19 år gammel som var inne til avhør hos oss i går. Så ble han løslatt, men han var absolutt å betrakte som en mulig mistenkt. Noen timer etter avhøret og løslatelsen kommer han tilbake til politihuset med advokat og sier at han drepte Stene, forteller Rohde.

- Må se om det stemmer
19-åringen sitter fredag ettermiddag i avhør.

- Nå har han nettopp gått i avhør, sier Rohde ved 12-tiden. Politiet vet derfor ikke hva han har å fortelle om drapet, og påpeker at de også må forsikre seg om at han snakker sant.

- Vi må jo nå høre han fortelle hva som har skjedd, for å se om det stemmer med våre funn på åstedet. For vi har jo opplevd tidligere at ting som sies ikke stemmer. Men vi er ganske overbevist om at han har vært der, sier politiinspektøren til Nettavisen.

Politiet sier de så langt ikke kjenner til om 19-åringen og avdøde kjente hverandre.

- Ingen kjenning av politiet
Den pågrepne mannen skal ikke være noen kjenning av politiet.

- Han har noen narkotikasaker på seg, men det er ingen tungt belastet kriminell. Han er ikke kjent av oss fra tidligere, sier Rohde.

19-åringen er norsk og er bosatt i Oslo.

Tok ut flere tusen kroner
Trebarnsfaren Geir Stene hadde lånt leiligheten til moren mens hun og andre familiemedlemmer var på ferie.

Naboer hørte høylytt bråk i drapsleiligheten kvelden han ble drept. Dette er forenlig med blod og andre spor i leiligheten som vitner om kamp.

- Åstedet bærer preg av kamp. Vi antar at han har forsøkt å forsvare seg. Det er også sikret spor utenfor leiligheten. Vi var på åstedet i natt, men vi har ingen resultater fra de tekniske undersøkelser ennå, sa Rohde på en pressekonferanse etter drapet.

Få timer før naboene hørte bråket i leiligheten, tok Geir Stene ut flere tusen kroner fra en minibank på Oslo Sentralstasjon. Bilder fra et overvåkingskamera viser at Stene ikke sto sammen med noen andre da han tok ut pengene, og etterpå tok han seg tilbake til leiligheten på Haugenstua.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere