*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er glad min mann er moderne

Foto: (SCANPIX)

Telenor-topp Kristin Skogen Lund (43) gir mannen ros på Kvinnedagen.

08.03.10 16:07

Kristin Skogen Lund forlot i høst Schibsted til fordel for en toppjobb i Telenor-systemet, med ansvar for en årlig omsetning på 50 milliarder kroner.

Hun har fire barn i skolealder, som resultat av to sett med tvillinger.

- Hva betyr Kvinnedagen for deg?

- Jeg tror vi skal huske på at det i 2010 er lett å tenke at ting ikke er så viktig lenger fordi vi har oppnådd mye. Jeg kjenner meg ydmyk i forhold til hvor vi er i dag, sier Skogen Lund til Nettavisen.

- Et gode for alle
- Et likestilt samfunn er til gode for alle, både kvinner og menn, legger hun til.

Kommentar: Løft blikket, feminister!

- Hvor viktig er denne dagen?

- Den er en grei påminnelse på hvor heldige vi er i denne delen av verden - hvor det er på sin plass med honnør til det likestillingsarbeidet som er lagt ned før oss. Jeg er glad jeg bor her, med de mulighetene det gir, sier hun.

- Farlig å generalisere
Om de biologiske forskjellene, som Sylvi Listhaug (Frp) tar opp i dag, sier Telenor-sjefen:

- Jeg synes det er farlig å generalisere mellom kjønn. Kvinner kan gjøre det menn kan og omvendt - det handler om individets valg, sier hun.

- Som næringslivsleder, er jeg er resultat av mine valg. Ingen har hindret meg på veien!

Les også: - De har ikke gjort noe for meg

- Moderne mann
- Hvilke kvinner/rettigheter/ordninger vil du si har vært avgjørende for å komme så høyt som du har gjort i dag?

- Det viktigste er at det nå er allment akseptert å kunne jobbe med godt utviklede barnhage- og skoletilbud. Så er jeg veldig glad for at min mann har fått en moderne oppdragelse, sier hun humoristisk - med et snev av alvor:

- Jeg tror det vil hjelpe kvinner som vil frem i næringslivet, med mer likedeling av permisjonen. Et parforhold bestemmer tidlig hvilke karriereløp de vil gå for, mener hun.

- Hva har vært viktig for deg for å sikte stadig høyere?

- Det aller viktigste har vært støtten fra mine nærmeste, at de har gitt meg nødvendig selvtillit. Dette forankres i barndommen fra søsken og foreldre - til mann og svigerforeldre blir sentrale i voksen alder.

- Jeg styrer selv
Som firebarnsmor, er du redd du ofrer for mye med dine krevende jobber?

- Nei, jeg styrer jo livet mitt selv. Det er en klar fordel med å være leder - det gir en slags trygghet bare det å kunne styre selv, svarer hun.

Skogen Lund var lenge en av yndlingene til den avgåtte Schibsted-sjefen Kjell Aamot, og har hatt en rekke lederjobber i mediekonsernet.

I sin nye Telenorjobb får hun ansvaret for TV-delene til Telenor, Broadcast. I alt er Skogen Lund ansvarlig for en årlig omsetning på 50 milliarder kroner, ifølge NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag