RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er Gud for dere

Sist oppdatert:
ARENDAL (TV 2 Nettavisen): ”Jeg er Gud for dere. Jeg bestemmer om dere skal leve eller dø”, skal den drepte faren ha pleid å si.

Grusomme detaljer om en fars tortur gjennom oppveksten sjokkerte Nedenes tingrett onsdag.

Fulgte alle bevegelser
Den drepte familiefaren skal ha fulgt hver eneste bevegelse barna gjorde, og hadde full kontroll ved hjelp av et strengt regime, mobilutskrifter, videokameraer og båndopptaker.

- Så han på tv, måtte vi være der, og spørre ham før han spurte oss, om han ville ha røyk, kaffe eller var sulten. Glemte vi å tømme askebegeret i tide, måtte vi spise sneipene.

- Det var ikke noe godt med pappa. Jeg kan ikke huske en eneste vanlig dag. Begynte dagen bra, gruet vi oss til ettermiddag. Skjedde det ikke noe da, ville det skje om kvelden. Gikk den rolig, ville han banke oss om natten, fortalte 20-åringen.

- Visst er det sjokkerende, men jeg har sett dette siden jeg begynte med saken, sier aktor, statsadvokat Erik Erland Holmen, til TV 2 Nettavisen.

Tviler ikke

Han legger ikke skjul på at ikke har grunn til å tvile på den drapstiltaltes forklaring Bevisene han så langt har trukket frem, underbygger hva den drapstiltalte 20-åringen forteller. Det dreier seg om mobilutskrifter, legerapporter, tekniske bevis og legerapporter.

På spørsmål om han ikke går forsvarernes ærend, repliserer Holmen raskt:

- Dette er grusomme ting, men min oppgave er å være objektiv, sier Holmen.

Voldtatt jevnlig
Fra 10-årsalder ble den eldste av de fem søsknene voldtatt flere ganger i uka.

Hun fortalte at faren jevnlig truet med å drepe dem. Han slo dem med stokker, tv-antenner og bordbein.

En gang en voldtekt gikk i vasken, helte han tennvæske over henne dagen etter, men ble stanset i siste øyeblikk. Hun fikk skader og ble sittende timesvis med væsken. En gang han mente hun var sen med regnskapet, truet han med å stikke kniv i munnen hennes, etter å ha banket henne med stolbein.

- Han sa han ville drepe meg hvis jeg ikke kom tilbake, og at det var bedre at jeg kom tilbake og heller ble banket.

Han ble også stoppet i siste øyeblikk idet han skulle stikke kniven i søsteren. Han brukte en stokk med spiker i og slo dem til blods.

Nektet lege
- Vi fikk aldri lov å gå til legen. ”Jeg er legen deres. Dere trenger ikke noen andre.” fortalte faren ifølge 20-åringen.

Statsadvokaten la frem legebevis som underbygger en del av skadene hennes på hode og armer.

Beretningen om forholdene i familien starter for 20-åringens del med hvordan faren banket henne da hun var 4,5 år. Hun skulle passe lillesøster, men fikk ikke avverget at denne brente teppet med et strykejern.

Siden gikk det slag i slag.

Han voldtok henne flere ganger i uka, og slo. Hun var livredd, og trodde på ham når han truet med å ta livet av henne og alle som eventuelt fikk rede på det.

Spillegal
Faren skal ha spilt bort mye penger på casino. Da ble han sur og banket familien.

Han truet flere ganger i uka med å ta livet av oss. Jeg visste at han var i stand til det.

”Jeg kan godt være glad, og ta dere med på biltur eller båttur eller kino. Så tar jeg livet av dere når dere minst venter det.” skal faren ha sagt.

Et viktig poeng for retten er å forstå hvorfor ingen kunne stoppe faren. Hennes forklaring sier at i Kosovo prøvde hans foreldre, men de klarte det ikke, selv om de hjalp noen ganger. Som den gangen han stengte familien inne på et rom i huset en varm sommerdag og skrudde varmen på fullt. Lillebror fikk store problemer med astma.

- På kvelden kom bestemor og kastet opp mat og godterier, da viste de at de visste hvor vi var i alle fall.

Å gå til politiet trodde hun ikke på.

- Han sa han ville komme tilbake å drepe oss uansett, om 2, 5 eller 10 år.

Rett til faren
Hadde han venner på besøk, ble vi holdt borte. Hadde mor besøk, var han borte og alle glade.

Alle pengene hun tjente gikk direkte til faren. Han eide mobiltelefonen og sjekket hvem hun snakket med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere