*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er ikke Kristi brud

Foto: Kjetil Mæland

- Jeg er så lei alt sammen. Nå vil jeg leve, sier Åsa Waldau alias «Kristi brud». Etter drapene i Knutby har pastoren blitt sangartist.

08.12.05 12:55

Torsdag morgen besøkte Åsa Waldau «God Morgen, Norge!» og besøket ble så vellykket at pastoren fra Knutby ble sittende langt over avtalt tid i studio. Den mye omtalte, og nærmest mytiske pastoren i Knutby, har gitt ut plate.

Nå reiser hun rundt for å promotere den, og får god hjelp av sin ufrivillige kjendisstatus.

- Tvunget til kjendis
- Jeg ba jo aldri om å bli kjent. Jeg ble tvunget. Jeg tror ikke noen kan fatte hvordan det var. Fra knapt å ha vært i lokalavisen til å bli kjent over hele landet, sier Waldau.

Etter drapet på Waldaus søster Alexandra Fossmo i Knutby i 2004, ble det lille stedet utenfor Stockholm nærmest beleiret. I den påfølgende rettssaken påsto den nå drapsdømte Helge Fossmo at det var Åsa Waldau som skapte det sykelige miljøet i Knutby.

Klikk på bildet for å forstørre.

Om «Kristi brud»
- Nå vil jeg forsøke å vise hvem jeg er, sier Waldau til TV 2 Nettavisen.

På spørsmål i «God Morgen, Norge!» om det er greit å kalle henne Kristi brud, sa Waldau:

- Nei, jeg har aldri kalt meg det. Jeg har aldri vært det. Det er ikke meg.

- Jeg har aldri stått fram som noen enevoldshersker og leder. Dette er en forsamling som har kalt mennesker til seg i Guds navn. Jeg er en pastor som står til tjeneste for forsamlingen, fortalte Waldau.

Selv ble hun kalt «Kristi brud» etter påstander om at hun skal ha utpekt seg som den kommende bruden til Kristus. Waldau selv er ikke glad i betegnelsen, men i programmet fortalte hun hvor begrepet «Kristi brud» kommer fra.

- Dette var noe vi prøvde ut. Det var noe vi snakket om i en kollektiv skala. Alle er Kristi brud. Alle mennesker venter på den himmelske bryllupsfesten når vi kommer opp til Gud, fortalte Waldau.

Terapi
Et år har gått siden Helge Fossmo og Sara Svensson ble dømt for drapet på hennes søster. Dermed kunne stillheten senke seg over Knutby, og pinsemenigheten kunne begynne å bearbeide den vonde opplevelsen.

- Vi har malt mye. Både husene innvendig og utvendig, og så har jeg selv malt bilder, forteller Waldau.

Og så har hun tatt opp igjen arbeidet med albumet. Waldau forteller at de fleste sangene allerede var spilt inn da drapet skjedde, men at hun nå har gjort om på arrangementene og spilt dem inn på nytt.

I november var «Mitt hjärta» klart, og allerede er hun i gang med nytt album.

- Jeg skriver sanger hele tiden, og nå holder vi på med en ny plate med lovsang fra forsamlingen, forteller hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.