- Jeg er ikke med i en liga

Foto: Arne Lutro / Nettavisen

Svensk-albaneren Ikmet Kodzadziku nekter for at han er medlem i den beryktede Naserligaen i Göteborg.

04.10.06 11:34

Les også:Svarer du nå, Toska?

STAVANGER (Nettavisen): - Jeg har mange kompiser. Mange av dem er kriminelle og når vi møtes gjør vi gjerne en handel. Men det dreier seg om kjøp av stjålne mobiltelefoner eller lignende. Det har ingenting med en liga å gjøre, sa Nokas-tiltalte Ikmet Kodzadziku i retten onsdag.

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobil

- Forbannet
Kodzadziku fortsatte sin forklaring i lagmannsretten onsdag og tok da et kraftig oppgjør med det han kaller rykter om medlemskap i en liga.

- Det gjør meg forbannet. Det er så mye spekulasjoner, men jeg har aldri vært med i en liga.

Kodzadziku fortalte tirsdag at han var i Stavanger ranshelgen for å gjennomføre en kokainhandel med en ikke navngitt person. Narkohandelen var ifølge Kodzadziku hans og kameraten Jusuf Hanis eget opplegg.

Les mer fra Kodzadzikus forklaring her

Ligaleder i vitneboksen
Han innrømmet samtidig at han er en god venn av den antatte lederen Dzeljilji for albanerligaen i Göteborg, også kjent som Naserligaen.

- Han er en venn av meg. Men han er mye eldre enn meg. Han driver en videobutikk i Göteborg og vi har røttene fra samme land, Makedonia, sa Kodzadziku.

Naser var kontaktpersonen til Stavangermannen som skulle overta kokainen. Naser er derfor innkalt som vitne i Gulating lagmannsrett i et håp om å kunne bekrefte Kodzadzikus narkohistorie.

Kort tid før Nokas-ankesaken ble Naser skutt og alvorlig skadd i et parkeringshus i Göteborg. Han overlevde, men det gjenstår å se om han vil kunne møte som vitne i Stavanger.

På spørsmål om Naser er med i en liga, svarte Kodzadziku:

- Jeg kjenner ikke han (Naser, red.anm.) som den typen. Jeg har spurt han, for det har stått i svenske medier også , om det stemmer. Han svarte «nei, det er medieskapt».

Toska nestemann
Kodzadziku er den tolvte av de Nokas-tiltalte som forklarer seg. Etter han er det kun Toska som gjenstår. Det er ventet at den selvutnevnte hovedmannen starter sin forklaring onsdag etter lunsj. Ifølge Toskas forsvarer, advokat Øystein Storrvik, vil Toska bruke lang tid på sin forklaring.

- Det er kommet frem så mye nytt siden tingrettsbehandlingen at min klient har mye å svare på. Dermed kan det bli knapt med tid neste uke dersom vi venter til mandag, sa Storrvik i retten.

Det er for tiden høstferieavvikling i Norge. Derfor har retten kortet ned rettsuken til tre dager denne og neste uke.

Nettavisen følger Nokas-saken fra Stavanger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag