*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er ikke spillegal

Biskopsønnen hadde gode hensikter med spillingen.

18.09.08 08:51

Onsdag kveld avsluttet politiet avhøret av biskopsønnen Bjarte Baasland (34).

Han har spilt bort 60 millioner kroner med penger lånt fra familievenner og kjente. Nå er alt tapt og foreldrene Bodhild og Ernst Baasland er slått konkurs.

Les også. - Her tapte jeg 60 millioner
Les kommentar: Kriseplan for norsk økonomi

- Kvitt gjelden
- Bjarte Baasland kom i en vanskelig økonomisk situasjon da han dro fra Norge i 2005. Han hadde behov for betydelig inntekt for å kunne håndtere gjelden. Han engasjerte seg i internettspill på denne bakgrunn, forklarte hans forsvarer Hege Ersdal onsdag.

- Er det riktig at han ikke ser på seg selv som «spillegal»?

- Han oppfattet spilling som et virkemiddel til å tjene penger til å betjene gjelden, ja, sier hun til Nettavisen torsdag morgen.

Vant først...
Ifølge VG kunne biskopsønnen innkassere «til dels store gevinster» i starten, noe som gjorde ham optimistisk med tanke på å bli kvitt gjelden.

Rett etter avhøret var avsluttet onsdag, uttrykte forsvareren seg slik overfor Nettavisen:

- Nå har vi foreløpig avsluttet avhørene i denne saken. Han er glad for å ha fått forklart seg for politiet og kommet fram med saken slik den fremstår for han. Dagens avhør var bare en supplering og ferdigstillelse i forhold til det som kom fram i går, la Ersdal til.

- Slitsomt
Ersdal som ikke utelukker flere avhør, fortalte at de siste dagene har vært slitsomme for Baasland:

- Klart det har vært en slitsom prosess.

Tidligere på dagen hadde Ersdal sendt ut en detaljert pressemelding som forteller hvordan millionene løp løpsk for biskopsønnen.

Les hele pressemeldingen her.

Svimlende summer
Bispeparet ble slått konkurs forrige torsdag da det ble klart at de hadde stiftet gjeld over evne for å hjelpe sønnen økonomisk.

Kravet i konkursbegjæringen var på 16.544.730 kroner, men flere kreditorer har meldt seg. Kravet mot Bodhild Baasland er nå på 45 millioner, mens kravet for biskopen har passert 12 millioner, ifølge Rogalands Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.