*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er lei meg

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

Helseministeren beklager at han ringte flere helsetopper for å forsikre seg om at sin venn fikk god behandling.

23.06.09 11:37

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen tok affære da hans venn Inge Ryan (SV) var misfornøyd med sykeoppholdet ved Ullevål universitetsopphold, skriver Dagbladet lørdag.

Hanssen tok også kontakt med flere helsetopper for å forsikre seg om at Ryan fikk god behandling.

Nå legger ministeren seg flat:

- Jeg ser av debatten dette har skapt at dette er telefoner jeg ikke burde tatt. Dette fordi det er skapt et inntrykk av at Inge Ryan har fått bedre helsetjenester fordi han kjenner helseministeren. Det var absolutt ikke min intensjon, og jeg er lei meg for at jeg har bidratt til å skape et slikt inntrykk, sier Hanssen til NTB lørdag ettermiddag.

Ringte direktør
SV-toppen Inge Ryan ble innlagt på Ullevål universitetssykehus for en uke siden. Årsaken var lungebetennelse og over 40 i feber.

Hanssen skal ha stusset over at Ryan ikke ble sendt til Rikshospitalet, som er vanlig praksis for stortingsrepresentanter. Han skal ha kontaktet blant annet direktør ved Ullevål universitetssykehus, Tove Strand, og toppsjefen for Helse Sør Øst, Bente Mikkelsen.

Reaksjoner
Dette har skapt reaksjoner, blant annet fra Fremskrittspartiet:

- Jeg har selv ved flere anledninger lagt fram enkeltsaker i helsevesenet overfor Hanssen. Da får jeg samme svar hver gang: At han ikke kan sette seg inn i enkeltsaker. Det gjør at denne saken blir meget spesiell da han ringte som helseminister, saleder av Stortingets helse- og omsorgskomité, Harald T. Nesvik (Frp), til Nettavisen tidligere i dag.

Han fortalte at han var kraftig provosert, og mente at det er uakseptabelt at Bjarne Håkon Hanssen gjør forskjell på kong Salomo og Jørgen hattemaker.

Hanssen synes kritikken fra Frp er urettferdig, og presiserer overfor NTB at helsevesenet i Norge skal behandle alle likt og at han ikke kan påvirke avgjørelser for enkeltpersoner når det gjelder den medisinske behandlingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.