*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er stolt av Kadra

Foto: (Foto: Jørgen Berge, Nettavisen)

Kadra får full støtte fra statsministeren etter at hun ble skamslått natt til torsdag. Nettavisen var med da hun møtte Jens.

13.04.07 22:46

REGJERINGSKVARTALET (Nettavisen): - Hun er en modig kvinne. Jeg er stolt av det hun gjør, sier statsminister Jens Stoltenberg.

TV 2 og Nettavisen var med da Stoltenberg fredag ettermiddag møtte Kadra Noor (26) utenfor Regjeringsbygningen, for å gi henne sin fulle støtte etter at hun natt til torsdag ble angrepet av sju til åtte somaliske menn i Møllergata i Oslo sentrum.

Også inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen hadde satt av tid til å møte Kadra.

Se innslaget.

- Viktig å ta avstand

Stoltenberg og Hanssen lyttet interessert, og stilte Kadra flere spørsmål.

Tidligere denne uken oppfordret hun Islamsk Råd til å tolke koranens kvinnesyn på nytt. Få dager etterpå ble hun altså overfalt.

Stoltenberg mener overfallet er et angrep på ytringsfriheten.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er veldig viktig å ta sterk avstand fra alle angrep på ytringsfriheten, på alle jenter og jenter med minoritetsbakgrunn spesielt, sier Stoltenberg.

Statsministerens støtte står i sterk kontrast til det lederen av Det Islamske Forbundet uttalte tidligere fredag, at han sår tvil om hvorvidt Kadra snakker sant.

- Det er lov å være uenig med det Kadra sier, men det er uakseptabelt å bruke vold for å forsøke å gjøre Kadra taus, sier Stoltenberg.

- Det opprører meg
Stoltenberg mener det er viktig at flere nå står sammen og støtter Kadra.

- Det er et veldig viktig tema for oss å stå opp for minoritetsjenters rettigheter, deres rett til å leve de livene de selv ønsker. Hun fortjener støtte, og det er et poeng i seg selv at mange står opp og støtter henne. For da blir det lettere for Kadra og andre å stå opp og hevde sin rett, og gi utrykk for sine synspunkter, sier Stoltenberg.

Også Bjarne Håkon Hanssen reagerer kraftig på voldsepisoden.

- Det opprører meg. For det er helt uakseptabelt at noen prøver å begrense ytringsfriheten med spark og slag, sier Hanssen.

Hanssen sier han er glad for at vi har en som Kadra i landet vårt.

- For regjerningen å stå opp for mangfoldet er veldig bra. Uten mangfold hadde vi ikke hatt Kadra. Jeg ville ikke levd i et land uten Kadra, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kadra glad for støtte

Kadra selv er glad for støtten hun nå får, fra høyeste hold.Les også: Kadras voldsmenn filmet

- Jeg er veldig glad for det, og jeg tror det er veldig viktig for ytringsfriheten, sier Kadra.

Etter møtet utenfor Regjeringsbygningen gikk Kadra ned til Sentrum politistasjon for å anmelde volden mot henne. Hun gikk deretter direkte i politiavhør for å fortelle om det som skjedde natt til torsdag.

Politiet ser svært alvorlig på det grove overfallet på 26 åringen.

Har skjult identitet
Kadra ble landskjent da hun i TV 2-programmet «Rikets tilstand» for sju år siden avslørte at imamer i Norge oppfordret til ulovlig omskjæring av kvinner.

Etter dette ble Kadra både hyllet og drapstruet. Hun har fremdeles skjult identitet og hemmelig adresse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.