RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er veldig lei meg

(SA/LARS NORENG)
Sist oppdatert:
Bystyrerepresentant Ann-Karin Aarvik er svært lei seg over ordene som falt under møtet i regi av Sarpsborg KrF.

Mandag ble hun «mildest talt sjokkert» da hun åpnet SA og leste om uttalelsene som falt på et møte i regi av partilaget - og som lokallagslederen ikke ville ta avstand fra.

Les også: Mener at Utøya-massakren kan ha vært en advarsel fra Gud

- Jeg ble sjokkert og lei meg. Dette har vært en vanskelig dag, sier Aarvik til Sarpsborg Arbeiderblad. Hun tilhører Metodistkirken i Sarpsborg, samme menighet som moren til Andrine Bakkene, en av tre fra Sarpsborg som ble drept på Utøya.

Mediestorm

Aarvik var selv ikke til stede på møtet i bystyresalen i Sarpsborg, fordi hun måtte forberede seg til bystyremøtet kvelden etter. Derfor fikk hun heller ikke vite om saken før hun leste den i SA.

Med den mediestormen som rammet lokallaget i går, frykter hun at saken vil ødelegge for hele KrF. Men hun presiserer at dette ikke er rådende politikk i partiet.

- Her har vi med ekstreme Israel-tilhengere å gjøre, som blander sammen ting. Det er helt uforståelig, sier hun.

Lokallaget til Kristelig Folkeparti har i lang tid vært preget av splittelse. Aarvik tilhører den moderate fløyen i partiet, som står i kontrast til de konservative som for tida sitter med de mest sentrale posisjonene. Begge de to andre bystyrerepresentantene i Sarpsborg KrF, Annar Hasle og Ståle Solberg, tilhører den konservative fløyen.

- Vil dette ødelegge samarbeidet i bystyregruppa?

- Det har ikke vært vanskelig å samarbeide til nå, og denne saken har ingenting med den politikken vi jobber med å gjøre, sier hun, før hun legger til at denne saken nødvendigvis må få et etterspill i lokallaget.

- Lederen i valgkomiteen tar allerede i dag til orde for å kaste Inger Marit Sverresen fra lederstolen. Er du enig i det?

- Det er jo noe vi har snakket om lenge. Og jeg ser helt klart hvor vanskelig det vil være for Geir M. Hansen å gå på talerstolen og anbefale at Inger Marit skal fortsette. Så Geir og jeg er nok på linje her, sier hun.

Bekjennelsesparagrafen

SA forsøkte i går ved flere anledninger å få Ståle Solberg i tale. Det klarte vi ikke. Gruppeleder Annar Hasle tok imidlertid telefonen da han satt i drosjen på vei fra NRK til Oslo S etter å ha deltatt i programmet «Aktuelt» på NRK 2. Da hadde han akkurat markert avstand fra ytringer som var egnet til å såre de som ble rammet på Utøya.

- Beklager du at mange føler seg støtt og såret av denne saken?

- Det er ikke noe en ønsker. Samtidig har vi i Sarpsborg KrF ment at det har vært viktig å være klare, og tørre å involvere en side som ikke får mye rom.

- Viser denne saken at det ikke er plass til dere som er konservative i KrF?

- Jeg håper ikke det. Så lenge bekjennelsesparagrafen står, føler jeg at vi står på grunnfjellet i partiet, sier Annar Hasle.

Bekjennelsesparagrafen i KrF kan bli vraket ved landsmøtet i 2013. Blir den det, har den konservative delen av partiet antydet at de kan komme til å melde seg ut og starte et nytt parti.

Les flere nyheter fra Sarpsborg Arbeiderblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere