RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg festet i villaen til Murud

Sist oppdatert:
Mens bedrageridømte Frank Murud satt i varetekt brøt 29-åringen seg inn i luksusvillaen hans.

(iOslo.no) Det var mens Murud satt i varetekt, siktet for grov økonomisk utroskap etter Undervisningsbygg-skandalen i fjor høst, at en 29-årig Oslomann brøt seg inn i boligen hans på Holmenkollen. Ifølge dommen fra Oslo tingrett forklarte mannen at han var på nachspiel i fornemme omgivelser på Oslo Vest. Både naboer og politi fant derimot store mengder tyvegods på plenen dagen etter.

29-åringen forklarte i retten at han natt til lørdag 22. september i fjor ble lovet champagne og fullt nachspiel av en person som utga seg for å være sønnen i huset. 29-åringen ble ifølge forklaringen lurt med inn i villaen, og det hele utartet til en fest med champagne og høy musikk. Ifølge forklaringen hans var rundt 15 personer med på festen, som strakte seg langt utpå morgenkvisten.

- Helt usannsynlig
Han forklarte at han sovnet ved femtiden, men våknet allerede klokka åtte. Da bestemte han seg for å ta trikken hjem, og så ingen verdisaker på gressplenen utenfor huset.

Retten fant likevel forklaringen om full fest i huset til Murud som mindre sannsynlig, og mente isteden at det ikke var tvil om at var et regelrett innbrudd han hadde gjort i Muruds villa.

Politiet som ankom stedet dagen etter kom ikke over noe nevneverdig rot utover noen ølkorker og åpnede vinflasker på kjøkkenet. Derimot kom de over et grovt innbrudd i full gang.

En nabo meldte i 07.30-tiden lørdag fra om at flere menn av østeuropeisk utseende lastet gjenstander ut av huset og inn i en bil. Et maleri sto oppstilt mot en mur ved inngangen til villaen, og flere verdigjenstander sto utenfor boligen. En safe tilhørende den nå svindeldømte Murud var trukket ned oppkjørselen, og sto klar for å bli hentet. Safen var full av smykker.

Fest eller brekk?
Samtidig var et stereoanlegg fjernet fra huset, og også det var på vei til å bli stjålet. På anlegget fant politiet fingeravtrykkene til den hovedtiltalte 29-åringen, men retten lot seg frustrere over at politiet ikke kunne opplyse hvor på selve anlegget de fant avtrykkene - det hadde i så fall kunnet forklare hvorvidt dette var en fest som utartet eller et profesjonelt tyveri.

Både Muruds kone og barn hadde forlatt hjemmet tidligere på fredagen, og retten mente at et slikt innbrudd ikke kunne ha funnet sted uten god planlegging i forkant. Tyvene hadde også klart å komme seg rundt boligalarmen.

I Oslo tingrett er 29-åringen nå dømt for innbruddet og en rekke andre forhold, blant dem biltyveri og tagging, til fengsel i 90 dager, 60 av dem betinget. I tillegg må han betale rundt 9000 kroner i erstatning.

Frank Murud ble for øvrig dømt til sju års fengsel for korrupsjon mot Oslo kommune.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere