RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg fikk helt sjokk

Foto: Atle Jørstad (iOslo.no)
Sist oppdatert:
Malin Fält (29) danket ut over 500 jobbsøkere.

(iOslo.no) - Jeg fikk helt sjokk da jeg fikk telefonen, og hadde ikke styring på hva jeg sa, sier Malin Fält (29) om telefonen hun fikk da hun var på vei ut døra i påskeferien.

Telefonen kom fra Politiets data- og materielltjeneste, og stemmen i den andre enden fortalte 29-åringen at resepsjonsjobben 540 andre hadde søkt på var hennes - om hun ville ha den.

Har du en spesiell jobbhistorie? Tips oss på mail til tips@ioslo.no.

- Jeg er fortsatt litt i sjokk. Når jeg leste på nettet om hvor mange som hadde søkt på jobben, mistet jeg litt motet, sier Fält når iOslo.no møter henne utenfor hennes nye arbeidsplass ved Majorstua politistasjon.

Og det er ikke rart. Til tross for at Fält burde være godt kvalifisert til en hvilkensomhelst resepsjonsjobb med sine sju års erfaring i jobben, var nåløyet trangt. Andre søkere i den enorme bunken hadde både bachelor- og mastergrader.

29-åringen søkte nærmest ved en tilfeldighet.

Drømte om politiet
- Jeg var veldig fornøyd i den jobben jeg var, men kom over stillingsannonsen. Jeg har alltid drømt om å jobbe i politiet, og tenkte det kunne være noe. Så da sendte jeg inn en søknad, sier hun, og understreker at hun ikke har søkt på noen andre jobber.

Hun trekker fram drømmen om å jobbe i politiet, tryggheten ved å jobbe i staten og de sunne verdiene som de største årsakene til at akkurat denne jobben var noe for henne.

- Så det var ikke kjekke menn i uniform som tiltrakk deg?

- Nei. Eller, jeg håper vel litt på felles kantine, spøker Fält.

Personkjemi og kompetanse
Hun er usikker på hvorfor hun fikk jobben.

- Jeg har lurt veldig på hva som gjorde at de valgte meg. Men det er vel en kombinasjon av personkjemi og kompetansen jeg besitter etter flere år i tilsvarende jobber, sier hun.

Fält begynner i jobben i juli, og gleder seg stort.

- Jeg var innom på onsdag, og etter det besøket skulle ønske jeg kunne begynne i dag, sier hun med et smil.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere