*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg fordømmer disse handlingene

REGJERINGSKVARTALET (TV 2 Nettavisen): Statsminister Kjell Magne Bondevik er sjokkert over terrorangrepene i London torsdag. Han sier likevel at sikkerhetstiltakene i Norge ikke vil endres.

08.09.05 14:15

- Etter vurdering fra Politiets sikkerhetstjeneste vil sikkerhetsnivået her hjemme forbli uendret, bortsett fra i luften hvor sikkerhetstiltakene vil bli noe styrket, sa Bondevik under en pressekonferanse torsdag kveld.

Statsministeren la til at trusselnivået i Norge er opprettholdt som " moderat".

- PST vurderer fortløpende sikkerhetssituasjonen både rundt meg og landet generelt. Jeg har full tillit til deres arbeid, sa statsministeren.

Bondevik påpekte samtidig at man aldri kan være hundre prosent trygg mot terroraksjoner.

- Hva vil statsministeren si til nordmenn som føler seg uttrygge?

- Vær spesielt oppmerksomme, og lytt til råd som blir gitt.

Avbrøt ferie
Bondevik avbrøt ferien da han ble kjent med omfanget av terrorangrepet mot London i dag. Han reagerer sterkt på hendelsene.

- Jeg er sjokkert og forferdet over disse handlingene rettet mot uskydlige. Jeg fordømmer dem på det sterkeste. Slike onde handlinger er et angrep på kjerneverdiene i vårt demokratiske samfunn, sa han.

Bondevik er glad for at G8-lederne har valgt å fortsette møtevirksomheten, og mener at kampen mot terror må fortsette med full styrke.

- Kampen mot terror må fortsette. Vi kan ikke la terroristene vinne.

Overvåker grupper i Norge
- Trusselnivået i Norge er ikke hevet, og ligger på moderat, sier informasjonsrådgiver i Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) Martin Bernsen.

PST oppfordrer nordmenn til å være årvakne, men er svært tilbakeholdende med å kommentere hvorvidt de tror Al-Qaida-lignende grupper kan finnes i Norge.

- Vi vil ikke avsløre hva vi vet og ikke vet, sier Bernsen.

Han bekrefter likevel at det finnes grupperinger i Norge PST har et spesielt fokus på i forhold til kontraterror.

- Utover det har jeg ingen kommentar, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag